To je to što me zanima!

'Ludi' CROInter: Spašavaju se, a Juventus se samo njih boji!

Naslov himne Nerazzurra je: 'Pazza Inter'. Doslovno, ludi Inter. Sami sebe zovu luđacima. Sa Interom se nikad ne zna. Igra se derbi, a još kad u sve ubacite četiri Hrvata sve skupa postaje ne samo ludo nego: ludo dobro
Vidi originalni članak

Serie A ulazi u svoje 15. ovosezonsko kolo na raritetan način. Mega-derbi koji se igra u petak. Večeras, 20:30, na torinskome Allianzu, a sastaju se Juventus i Inter.

Planetarno glasoviti Derby d'Italia ili 'u prijevodu na hrvatski': Mario Mandžukić protiv Marcela Brozovića, Ivana Perišića i Šime Vrsaljka.

Ako bacite oko na tablicu, nema puno toga nejasnoga. Juventus ima 11 bodova više, a sa ukupno 40 od 42 moguća boda zapravo je vrlo blizu savršenstvu.

Ako bacite oko na sastave, stvar se ne mijenja radikalno. Icardi, Perišić i Brozović jesu klase, ali na drugoj strani su Mandžukić, Dybala, Pjanić, Matuidi i 'stroj', doslovno nezaustavljivi Cristiano Ronaldo.

A opet... Cijela se Italija (izuzev crno-bijelog dijela, naravno) nada da bi CROInter mogao zakuhati stvari, 'okrenuti' Bianconere i na neki način spasiti prvenstvo. Ako ne sami za sebe, a onda barem da Napoliju koji ima osam bodova manje od Juventusa omoguće neku nadu u scudetto.

I Talijani guraju tu priču, vjeruju u spektakularni sudar divova u kojem je moguće da Nerazzurri slome Juventusa.

Jer Inter je prvi klub koji je srušio Bianconere u Torinu, Inter je od svih talijanskih klubova osvojio najviše bodova na Juventusovom stadionu i Inter je vjerojatno jedini klub od kojeg u Juventusu postoji određeni strah. Jer je... ludi Inter.

Naslov himne Nerazzurra je: 'Pazza Inter'. Doslovno, ludi Inter. Sami sebe zovu luđacima. A kroz 110 godina postojanja to i potvrđuju. Stalno su u nekim dramama, a opet su - jedan od najvećih klubova u povijesti nogometa.

Inter je jedini klub koji nikad nije ispao iz Serie A, Inter ima više Liga prvaka od Juventusa (3), Inter ima 18 scudetta, tri Europske lige i tri naslova svjetskih klupskih prvaka.

I zato, večeras od 20:30 - pred televizore. Juventus jest favorit, Juventus 99% već jest novi/stari prvak, ali... S ludim Interom sa ama baš nikad ne zna. Derbi je derbi, a još kad u sve ubacite četiri Hrvata sve skupa postaje ne samo ludo nego: ludo dobro!

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Juve0903 07.12.2018.

    Ocekujem glatku pobjedu Juvea.

  • pestitipes 07.12.2018.

    Sve drhte u juveu

  • 07.12.2018.

    inter će mi uvijek biti najdraži talijanski nogometni klub...a najviše mi nedostaju veliki javier zanetti i grande massimo moratti, koji je započeo i završio najuspješniju eru u interovoj povijesti

Komentiraj...
Vidi sve komentare