To je to što me zanima!

Ludilo u Deželi: Hrvatski treneri prosuli puno, blizu titule - Celje

U pretposljednjem kolu slovenskog prvenstva Skenderova Olimpija izgubila je od Tabora 2-1, a Celje, uz gol dinamovca Božića, pobjedom zasjelo na vrh. Zadnje kolo donosi sudar za titulu
Vidi originalni članak

Dino Skender (36) i Sergej Jakirović (43) nekoliko su tjedana vodili veliku bitku za naslov prvaka Slovenije sa svojim klubovima Olimpijom i Mariborom, a onda, u finišu prvenstva, pomalo ili totalno posustali.

Ovo "totalno" odnosi se na Jakirovića, koji je krajem lipnja i početkom srpnja izgubio tri od četiri utakmice. A nakon nedjeljnoga, pretposljednjeg kola, izgubio i teoretske šanse da se dokopa prvog mjesta.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako je Skender lani predstavljen u Osijeku

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Skenderova Olimpija pala je na drugo mjesto nakon iznenađujućega domaćeg poraza od Tabora iz Sežane, koji vodi proslavljeni talijanski reprezentativac Mauro Camoranesi (43), rezultatom 2-1.

Ante Vukušić, novi "ljubljanski dijamant" i najbolji strijelac lige s 26 golova, ovaj put nije mogao do gola, a gosti sa šestoricom Hrvata (Zebić, Azinović, Horvat, Šugić, Mihaljević, Babić) skinuli su veliki skalp na Stožicama. Baš je Dominik Mihaljević, bivši igrač Gorice i Osijeka, bio strijelac za 2-0.

Zeleno-bijeli tako su ostali na dva boda od prve pozicije koju je objeručke zgrabio Celje pobjedom kod Rudara 2-0 u Velenju. I Celjani su, kao i dobar dio prvoligaša, bogati hrvatskim igračima (Čalušić, Plantak, Božić, Vizinger), a Božić je bio i strijelac. Radi se o igraču Dinama II na posudbi.

Dobra vijest za Skendera, koji je stigao u Ljubljanu prošli mjesec završiti posao i osvojiti treći naslov prvaka, činjenica je što u zadnjem kolu može spasiti stvar u direktnom sudaru protiv Celja u gostima.

Ovu srijedu od 20.45 Celje će pobjedom ili remijem ispisati povijest kluba i uzeti prvu titulu, a planove će im pokušati pomrsiti bivši trener Osijeka. Bit će jako zanimljivo, a na kraju će, kako god završi, slaviti i Hrvati.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 20.07.2020.

    prije bi glasilo da se to odnosi na Olimpiju,jer je bježala 8 bodova Mariboru i nzm koliko Celju kada je Jakirović preuzeo Maribor i koje su već bili otpisali za naslov....onda su dobili par utakmica,a Olimpija izgubila i čim su se približili odmah su zinuli kao morski pas da trebaju biti prvaci....ako je ove godine netko tragičar onda će to biti Olimpija ako izgubi zadnje kolo od Celja...

  • Katalonec 20.07.2020.

    Mogli ste napisati, da Tabor vodi Mauro Camoranesi.

  • Debeli marko sapit 20.07.2020.

    Budimo realni, Olimpija se naslova prvaka odrekla kad su doveli Skendera za trenera. Nije mi jasno sta su ocekivali..

Komentiraj...
Vidi sve komentare