To je to što me zanima!

Ludnica u Italiji: Salernitana ušla u Serie A nakon 23 godine, navijači su opkolili ulice...

Salernitana je pobijedila Pescaru (3-0) u 38. kolu Serie B te se vratila u Serie A nakon 23 godine! Za goste je igrao i Hrvat Luka Bogdan koji je tako došao do najvećeg uspjeha karijere
Vidi originalni članak

Hrvatska bi od sljedeće sezone mogla imati još jednog igrača u Serie A. Salernitana je u posljednjem, 38. kolu Serie B pobijedila Pescaru u gostima (3-0) te tako osigurala drugo mjesto koje ih je nakon 23 godine vratilo u najelitniji rang talijanskog nogometa.

Veliki dio zasluga u ovome uspjehu ide i hrvatskom nogometašu Luki Bogdanu koji je ove sezone skupio 20 nastupa, a protiv Pescare je igrao do 73. minute. 

Ovaj 25-godišnji stoper je poniknuo u splitskom Adriaticu, jedno vrijeme je igrao u Akademiji Red Bull Salzburga, a nakon toga je seniorsku afirmaciju tražio u Zavrču, Krki, Vicenzi, Cataniji i Livornu. Tamo je igrao sve do rujna 2020. godine kada ga je u svoje redove na posudbu dovela Salernitana. I zbog toga je teško reći hoćemo li ga gledati u Salernu i sljedeće sezone.

Nakon utakmice je uslijedilo žestoko slavlje sa suigračima u svlačionici, ali još veća ludnica bila je na ulicama njihova grada. Odzvanjaju bubnjevi, čuju se trube, vijore zastave, a naravno ništa ne može proći bez pirotehničkih sredstava. Navijači su jedva dočekali utakmice u Serie A, a pogotovo derbije sa susjednim Napolijem. 

No ima i jedan problem koji zasad ometa Salernitanu u njezinom ulasku u Serie A. Vlasnik kluba je vlasnik Lazija Claudio Lotito, a kako jedna osoba ne smije imati dva kluba u istom rangu, Lotito će morati prodati Salernitanu. 

Klub iz Salerna je posljednji put u Serie A igrao 1998. godine, a ovo će im biti povratak u elitni razred nakon duge suše. Osim njih, promociju je ostvario i Empoli, a za posljednju zlatnu kartu će se u doigravanju borit će čak šest klubova.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • dusansk 11.05.2021.

    Zar u Italiji jos ima zivih ljudi...?

  • Prokisla Maneštra 10.05.2021.

    Kladim se da će Juventus obavezno uzeti bod kad zatreba.

  • Bocwanna 10.05.2021.

    Kako su brzo ušli, tako će brzo i izać. 😏

Komentiraj...
Vidi sve komentare