To je to što me zanima!

Ludnica u Mostaru: Zrinjski je proslavio 4. naslov prvaka BiH

Kolo prije kraja državnog prvenstva HŠK Zrinjski osigurao je četvrti naslov prvaka Bosne i Hercegovine. Više od tisuću navijača dočekalo je njihove heroje po povratku u Mostar
Vidi originalni članak

Hrvatski športski klub Zrinjski u subotu je put postao nogometni prvak Bosne i Hercegovine nakon što je pobjedom na gostovanju kod Mladosti u Doboj-Kaknju 3-0 osigurao nedostižna četiri boda prednosti kolo prije kraja pred tuzlanskom Slobodom.

Četvrta je to titula za "plemiće", najuspješniji klub u povijesti Premijer lige BiH koja je u punom smislu, s klubovima iz oba entiteta, oformljena u sezoni 2002/03. Željezničar ima tri naslova, a Široki Brijeg i Sarajevo po dva.

- Titulu sam osvajao kao igrač, sad kao trener. Osjećaji su pomiješani, vjerojatno ću to bolje osjetiti sljedećih dana. Sigurno nam nije bilo lako doći do titule, a sada je pred nama razdoblje kada možemo uživati i radovati se ovom uspjehu - kazao je Vinko Marinović, trener šampionske momčadi iz Mostara.

Navijači Zrinjskoga, popularni Ultrasi, priredili su u subotu kasno navečer u Mostaru doček svojim miljenicima. Skupilo se više od tisuću ljudi koji su pjesmom i bakljadom slavili veliki uspjeh.

Zrinjski je najstariji nogometni klub u Bosni i Hercegovini. Utemeljila ga je hrvatska mladež 1905., a pod komunističkom jugoslavenskom vlašću bio mu je zabranjen rad i ime pod prijetnjom zatvora od 1945. do 1992. kad je ponovno zaživio.

- Još nisam svjestan što smo napravili. Niti ja, niti moji suigrači. Evo, prespavali smo tu noć, emocije se još nekako nisu slegnule. Presretni smo. Zbog odlične sezone, ali i fenomenalnog dočeka koji su nam na stadionu priredili naši navijači - rekao je igrač Zrinjskog Oliver Petrak za portal Goal.

Zrinjski priprema veliku feštu u gradu u posljednjem kolu 14. svibnja, kada na njegov stadion Pod bijelim brijegom stiže drugoplasirana Sloboda.

Što se pozicija tiče, ostalo je još pitanje tko će osvojiti treće mjesto i plasirati se u Europu. Trenutačno ga drži Široki Brijeg, još jedan klub s hrvatskim predznakom, s bodom više od Sarajeva.  Napeto je u borbi za ostanak gdje Vitez, sarajevski Olimpic, banjalučki Borac i sarajevsku Slaviju dijele četiri boda. Zbog smanjenja lige sa 16 na 12 klubova u sljedećoj sezoni ligu napušta šest klubova.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Idi na 24sata

Komentari 28

  • Miki992 09.05.2016.

    Za to me zaboli ko za lanjski snijeg

  • Vladimir34 09.05.2016.

    jeli taj isti Zrinjski sto je partizan razbio 10:1 u 2 meča . pa na kraj je dobio na stolu posto nije mogo drugačije .

  • 09.05.2016.

    bravo Zrinski....čestitke od viceprvaka Hrvatske......

Komentiraj...
Vidi sve komentare