To je to što me zanima!

Ludnica u zadnjem kolu: Tri kluba se bore za naslov prvaka

Mnoge nogometne lige već su gotove ili je bar gotova borba za naslov prvaka, ali u Turskoj vlada ludnica. Bit će jako napeto u zadnjem kolu ovu subotu, jer su čak tri kluba još uvijek u utrci za naslov
Vidi originalni članak

Turska je možda i službeno najneizvjesnija liga ove sezone. U zadnjem kolu tri kluba će se boriti za naslov prvaka - Galatasaray, Fenerbahče i Basaksehir, a osim naslova prvaka, u igri je i plasman u Ligu prvaka.

Fenerbahče je 7-0 pobjedom protiv Karabukspora u ponedjeljak izjednačio gol-razliku sa prvoplasiranim Galatasarayom, koji je vodeći na ljestvici sa 72 boda. Tri boda manje od njega imaju i Fenerbahče i Basaksehir, a Bešiktaš je na četvrtom, sa 68 bodova.

Galatasaray drži sudbinu u svojim rukama. Pobjeda i remi im osiguravaju naslov, ali porazom od Göztepea stvari se kompliciraju. Tada bi drugo i trećeplasirani imali priliku pobjedama doći do naslova. S obzirom da bi u tom slučaju klubovi imali isti broj bodova, o poretku odlučuju međusobni ogledi pa gol razlika i na kraju broj postignutih golova.

Fenerbahče i Galatasaray imaju istu gol razliku, a oba puta odigrali su 0-0 te je u slučaju istog broja bodova Fenerbahče u prednosti. A u prednosti je i nad Basaksehirom zbog međusobnih ogleda, koji su završili 2-3 i 2-0.

Basaksehir je pak, kod istog broja bodova, u prednosti nad Galatasarayom zbog uvjerljive pobjede 5-1 još iz studenog prošle godine.

S druge strane, iako je Fenerbahče u prednosti nad oba kluba pojedinačno, Basaksehir će biti prvak, ako svi završe s istim brojem bodova zbog boljih rezultata u međusobnim susretima s oba rivala. Tada bi Galatasaray pao na treće mjesto i ostao bez Lige prvaka.

Ali tu je i Bešiktaš, koji iako je ispao iz utrke za naslov prvaka, se i dalje bori za Ligu prvaka. Moraju se nadati kiksu barem jednog od prva tri kluba kako bi se plasirali u elitno natjecanje.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Hvala na komentaru 18.05.2018.

    Nejasan tekst, Bešiktaš je na 68 bodova, a koliko bodova zaostaje?

  • Hvala na komentaru 18.05.2018.

    A niste napisali koliko ima bodova prva trojka, tak da nije jasno koliko Bešiktaš zaostaje

  • zigzag_2 18.05.2018.

    Pobjedom 7:0 izjednačio gol razliku + turska liga = nije sumnjivo XD

Komentiraj...
Vidi sve komentare