To je to što me zanima!

Ludnica u Zelini: Zbrisat ćemo s gableca na Kup s Dinamom...

NOVI DRESOVI Dečkima smo za kup nabavili nove dresove. Pa ne igra se protiv Dinama svaki dan, kaže nam Željko Pukšec, tajnik Zeline. Tamo je nekad igrao i Edin Mujčin, legenda "modrih"
Vidi originalni članak

Hrvatski nogometni kup je zakon. Toči se vino, dimi roštilj, nogomet kao da je putovao natrag kroz vrijeme, a skauting se obavlja ovako: “Moramo paziti. Imaju malog crnog koji je jako brz i dobar prema naprijed...”

Kolone ljudi, pjesma, pune tribine, uz ogradu mjesta ni za iglu, a sve to pratilo je desetak kombija specijalne policije pod punom opremom. Tako je bilo 2012., kad je u Zelinu u četvrtfinalu Kupa stigao Hajduk (1-1).

- Uh, tad smo bili drugoligaši, znao sam da nećemo izgubiti od Hajduka. Danas smo u četvrtoj ligi, nema ni jednog igrača iz te momčadi. Sad neće biti potrebno toliko policije jer je u Zelini 99 posto ljudi za Dinamo. Ne znam uopće hoće li tko navijati za nas - počeo je tajnik kluba Željko Pukšec.

Na klupi Zeline sjedili su mnogi poznati treneri: Stanko Mršić, Srećko Lušić, Valentin Barišić, Damir Biškup, koji su radili za oko 1000 eura na mjesec, dok je za 5000 kuna igrao Edin Mujčin.

- I danas imamo na klupi dva legendarna nogometaša: Mario Švigir i Mario Rac. A igrači imaju hranarine od 200 do 2000 kuna, klasično za amatere iz nižih liga - kaže nam Pukšec.

Za one koji ne znaju, ako ima takvih, Šviga i Rac su osvojili “bezbroj” Kutija šibica i sve najvažnije malonogometne turnire.

Uz Zelinu je vezana i anegdota kako je 1974. izgorio Dom kulture, univerzalna dvorana za treniranje.

- Izbio je veliki požar koji je progutao zdanje. Vjerujemo da do požara tih razmjera ne bi došlo da na TV-u nije bila utakmica Ajaxa i Milana. Nogometaši su trenirali u Domu kulture kako bi što spremniji dočekali proljetni nastavak prvenstva nakon što su te jeseni osvojili naslov. Tog kobnog 16. siječnja treninga zbog spomenutog prijenosa nije bilo. Da su nogometaši bili na treningu, najvjerojatnije bi primijetili uzrok požara.

Za Dinamo su dodane montažne tribine pa će kapacitet biti 1800 ljudi. Travnjak je na najvišoj razini, a očišćeni su i svi prilazi. Sve je kao “u apoteci”. Naravno, za Dinamo su igračima stigle i nove garniture dresova. Ne igra se protiv Dinama svaki dan.

Smiju li se igrači s dinamovcima mijenjati za dresove?

- Ha, ha. Sad ste me zatekli... Ma, smiju, neće im nitko zabraniti. Eto, neka ih ‘krste’ odmah, imaju naše dopuštenje - kaže Pukšec.

Inače, igrači Zeline će za susret morati uzeti slobodan dan na poslu.

- Neki koji ga nisu dobili morat će zbrisati nakon gableca. Ma, to su vam sve amateri, imali smo dva policajca u momčadi, neki rade na pumpi - objašnjava Pukšec.

Zelina je poznata kao dobar domaćin, lokalni specijaliteti, uz poznato zelinsko vino, čekat će i igrače i stožer Dinama.

- Sve smo pripremili, bit će fešta nakon utakmice, bez obzira na rezultat. Naravno da ćemo ih zadržati, nije baš tako lako otići iz Zeline.

Očekujete li mali popust od dinamovaca, s obzirom na to da Zelina diše za “modre”?


- Znate što, Dinamo je prošlo kolo jedva prošao u Mravincima, tako da neće istu pogrešku ponoviti. Ući će ‘full gas’, a to nije dobro za nas - kaže kroz smijeh Pukšec.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • Simulacija_stimulacija 31.10.2018.

    Samo nemojte skinuti gaće kao Lokomotiva, Inter, Gorica i Rudeš.

  • StrasniRash 31.10.2018.

    'Kruha i igara' - nek se narod zabavlja.

  • zagi2 31.10.2018.

    Vec osjecam miris odojka... Nema ljepšeg nego se natucat masne prasetine... Pa kad srce od kolesterola preskace, a u usima zuji

Komentiraj...
Vidi sve komentare