To je to što me zanima!

Luka Aničić: HNL je ništa, ovo u Litvi je pravi cirkus!

Hrvatski napadač je igrač Kaunasa, kluba koji je zbog "mućki" izravnog rivala istupio u treću ligu. Grozi se načina na koji funkcionira litavska liga
Vidi originalni članak

Dosta mi je! Svi znaju da Ekranas namješta utakmice, a savez nije poduzeo ništa. I mi napuštamo ligu, odlazimo u treći rang, igrat ćemo među amaterima, odlučio je Vladimir Romanov, vlasnik Kaunasa, litavskoga kluba koji je prošlog ljeta u kvalifikacijama za Ligu prvaka pobijedio Glasgow Rangerse i došao na korak do elitnog natjecanja.
- Možda bismo tamo i bili, prošli bismo Aalborg da Romanov nije odmah nakon Rangersa prodao pet igrača - priča hrvatski igrač Luka Aničić, koji je nakon ove čudne gazdine odluke o napuštanju lige također ostao bez posla.
- A, što ću?! Neću igrati s amaterima - rekao je Luka i ispričao što se točno događa u Litvi.
- Dakle, Romanov je, osim što drži Kaunas, glavni sponzor reprezentacije i na čelo saveza postavio je svojeg čovjeka. No taj nije htio kazniti Ekranas i Romanov je poludio te otkazao sva sponzorstva. I onda odjednom odlučio da Kaunas istupa iz 1. lige. Svašta! Ali ne čudi me.
Počeo se i Aničić smijati prisjetivši se i ranijih hireva bogatog Rusa Romanova, koji je vlasnik i škotskog Heartsa te bjeloruskog kluba MTZ-Ripo.
- Uza se je imao ženu koju je zvao vješticom i ona je često sastavljala momčad. Svojim 'moćima’ vidjela je tko je u formi a tko nije i 'znala’ je tko mora igrati. Što ćete, čovjek ima toliko novca da ne zna što bi... - rekao je Aničić i dodao:
- Slušao je tu ženu toliko da smo igrali s juniorima i zbog toga triput izgubili od Ekranasa.
Bivši igrač Mosora, Solina i još nekih naših niželigaša nema namjeru igrati treću litavsku ligu:
- Baš idem odvjetniku da vidimo uvjete raskida ugovora i onda ću tražiti novi klub. Ne želim više biti ovdje. I onda se piše da u HNL-u ima namještanja? Ma, kakvi?! Ovo je ovdje pravi cirkus, ne možeš vjerovati.
Jedna situacija Aničiću je posebno ostala u sjećanju.
- Jednom sam zabio gol, a suparnički golman je rekao da mi je morao pustiti - priča Aničić.

JEDAN SE KLADI UŽIVO, DRUGI 'NAJBOLJI' PLESAČ
Glavni krivac  za Romanovljevo ludilo jest Aušrys Labinas, gazda Ekranasa, s kojim je prije četiri godine u Ligi prvaka igrao Dinamo. Naime, nije tajna da Labinas utakmice gleda s laptopom u rukama i kladi se na susret uživo. Ako mu se omili oklada na pet golova u poluvremenu, zove trenera, koji obavijesti golmana da malo “tankira”. Vladimir Romanov, pak, pobijedio je u showu “Ples sa zvijezdama”. Iako Litavci tvrde da lošijeg plesača nikad nisu vidjeli i da ne zna plesati. No znao je šetati gradom i potplaćivati ljude da glasuju za njega, a oni su to, očito, i činili.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • casio 22.04.2009.

    Ma jeste li sigurni da Mi nismo jači?

  • Osječanin35 21.04.2009.

    Nemam komentar.

  • mlinac 21.04.2009.

    Ma to je sve u banani...

Komentiraj...
Vidi sve komentare