To je to što me zanima!

Luka nepogrešiv, Bale odigrao meč života, Karius tragičar...

Prvo ime finala tako je postao "džoker s klupe", Gareth Bale, koji je s dva eurogola matirao Kariusa, koji mu je, doduše, poklonio drugi gol. Cristiano Ronaldo nije imao svoju večer...
Vidi originalni članak

Svoj treći uzastopni trofej Lige prvaka osvojio je Real Madrid. Ako su u početku bili neuvjerljivi u napadu, posjed lopte cijelo je vrijeme bio debelo na njihovoj strani (65 posto), bili su efikasniji u dodavanjima (89-76 u postocima) i ipak zasluženo došli do titule.

Do 30. minute sve brojke, osim posjeda lopte, bile su na strani Liverpoola. Uputili su devet udaraca na gol, naspram Realovog jednog. Ozljedom Mohameda Salaha popravila se situacija za Kraljevski klub, čiji igrači su se nakon toga sve češće nalazili u izglednim prilikama.

Težak udarac za Španjolce bio je izlazak Carvajala u 36. minuti, koji je na desnoj strani imao gotovo stopostotan učinak u duelima. 

Vrlo dobru utakmicu odigrao je naš Dejan Lovren. Hrabro se borio u duelima s Cristianom Ronaldom, a onda je nadskočio do tada nepogrešivog Sergija Ramosa i asistirao Maneu za izjednačenje. Kod Baleovog vanserijskog gola bio je jednostavno nemoćan, a u 84. je uspješnim klizećim startom spriječio njegov hat-trick. Dobio je solidnih 6.7, što bi bilo i više da je kojim slučajem Liverpool odnio titulu.

Ako nekome ne bismo željeli biti u koži nakon ovog finala, to je definitivno Loris Karius. Prvo je neviđenom dekoncentracijom podario Benzemi prvi gol, a onda mu je Baleov udarac s 35 metara prošao "kroz oči" i tako je postao uvjerljivi tragičar večeri. Dvije lijepe obrane, od čega jedna Ronaldu, neće ga uspjeti utješiti. Ocjena njegove izvedbe je 5.2 prema Sofascoreu.

Luka Modrić je po tradiciji bio "mozak" momčadi Reala. S 94 posto uspješnih dodavanja dirigirao je sredinom terena, a nekoliko puta bio je opasan u suparničkom šesnaestercu. Standardno dobar bio je u driblinzima i duelima.

Pomalo iznenađujuće, najlošiju ocjenu kod Reala dobio je upravo Cristiano Ronaldo, koji je pokušavao probojima s lijeve strane, no u konačnici je često ostajao nedorečen. Prvo ime finala tako je postao "džoker s klupe", Gareth Bale, koji je s dva eurogola matirao Kariusa, koji mu je, doduše, poklonio drugi gol. Za ta dva poteza zaslužio je ocjenu 8.5.

Real Madrid - Liverpool Rezultati uživo
Idi na 24sata

Komentari 40

  • mestar 27.05.2018.

    Steta za nogometni svijert sto je Balea muce povrijede kakasv je to mocan igrac da ga zdravlje sluzi nitko ga nebi mogao zaustavir s taskom brzinom i snagom.Sve u svemu utakmica pomalo dosadna i predvidljiva.

  • Firefox_1 27.05.2018.

    Modrić veličanstven, Lovren grandiozan ...

  • nikola_pranjic 27.05.2018.

    Luka je najbolji igrac sa ovih prostora sve o njemu kazu osvojene lige prvaka pa neka pati kome smeta .

Komentiraj...
Vidi sve komentare