Obavijesti

Sport

Komentari 40

Luka nepogrešiv, Bale odigrao meč života, Karius tragičar...

Luka nepogrešiv, Bale odigrao meč života, Karius tragičar...
3

Prvo ime finala tako je postao "džoker s klupe", Gareth Bale, koji je s dva eurogola matirao Kariusa, koji mu je, doduše, poklonio drugi gol. Cristiano Ronaldo nije imao svoju večer...

VIDEO

Svoj treći uzastopni trofej Lige prvaka osvojio je Real Madrid. Ako su u početku bili neuvjerljivi u napadu, posjed lopte cijelo je vrijeme bio debelo na njihovoj strani (65 posto), bili su efikasniji u dodavanjima (89-76 u postocima) i ipak zasluženo došli do titule.

Do 30. minute sve brojke, osim posjeda lopte, bile su na strani Liverpoola. Uputili su devet udaraca na gol, naspram Realovog jednog. Ozljedom Mohameda Salaha popravila se situacija za Kraljevski klub, čiji igrači su se nakon toga sve češće nalazili u izglednim prilikama.

Težak udarac za Španjolce bio je izlazak Carvajala u 36. minuti, koji je na desnoj strani imao gotovo stopostotan učinak u duelima. 

Vrlo dobru utakmicu odigrao je naš Dejan Lovren. Hrabro se borio u duelima s Cristianom Ronaldom, a onda je nadskočio do tada nepogrešivog Sergija Ramosa i asistirao Maneu za izjednačenje. Kod Baleovog vanserijskog gola bio je jednostavno nemoćan, a u 84. je uspješnim klizećim startom spriječio njegov hat-trick. Dobio je solidnih 6.7, što bi bilo i više da je kojim slučajem Liverpool odnio titulu.

Ako nekome ne bismo željeli biti u koži nakon ovog finala, to je definitivno Loris Karius. Prvo je neviđenom dekoncentracijom podario Benzemi prvi gol, a onda mu je Baleov udarac s 35 metara prošao "kroz oči" i tako je postao uvjerljivi tragičar večeri. Dvije lijepe obrane, od čega jedna Ronaldu, neće ga uspjeti utješiti. Ocjena njegove izvedbe je 5.2 prema Sofascoreu.

Luka Modrić je po tradiciji bio "mozak" momčadi Reala. S 94 posto uspješnih dodavanja dirigirao je sredinom terena, a nekoliko puta bio je opasan u suparničkom šesnaestercu. Standardno dobar bio je u driblinzima i duelima.

Pomalo iznenađujuće, najlošiju ocjenu kod Reala dobio je upravo Cristiano Ronaldo, koji je pokušavao probojima s lijeve strane, no u konačnici je često ostajao nedorečen. Prvo ime finala tako je postao "džoker s klupe", Gareth Bale, koji je s dva eurogola matirao Kariusa, koji mu je, doduše, poklonio drugi gol. Za ta dva poteza zaslužio je ocjenu 8.5.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju