To je to što me zanima!

M. Bilić dao iskaz o incidentu s Poljuda: Mamić se nije pojavio

U sudačkoj nadoknadi preskočio je ogradu i ušao u A ložu, digao ruke i provocirao, nakon čega su se u loži svi digli na noge, opisao je događaj s utakmice Hajduka i Dinama na Poljudu svjedok Marko Bilić
Vidi originalni članak

Zdravko Mamić i Ivo Bego nisu se pojavili na splitskom prekršajnom sudu, pred kojim se protiv njih dvojice vodi postupak zbog remećenja javnog reda i mira tijekom utakmice Hajduka i Dinama na Poljudu u ožujku 2013. godine. Begu je zastupao odvjetnik Damir Gruić, dok se Mamićeva odvjetnica Jadranka Sloković ispričala ranije preuzetim obavezama, te je zatražila odgodu ročišta.

No sudac Stipe Roso nije pristao na odgodu, pa je ročište održano, a na njemu je saslušan svjedok, novinar Slobodne Dalmacije Marko Bilić, koji je potvrdio sve navode iz tužbe. 

- Nalazio sam se u neposrednoj blizini Zdravka Mamića, svega metar - dva od mjesta na kome je sjedio, i dobro sam vidio kako je u prvom poluvremenu utakmice mirno sjedio, a u drugom, kao da je iz salona izašao drugi čovjek. Pokazivao je srednji prst, odmjeravao od šake do lakta prema čelnicima Hajduka u B loži, dizao se na svaku sudačku odluku, psovao je i vrijeđao Miju Pašalića, s kojim se krenuo i obračunati, ali su ga zaustavili ljudi oko njega - kazao je Bilić pa dodao:

- U sudačkoj nadoknadi preskočio je ogradu i ušao u A ložu, digao ruke i provocirao, nakon čega su se u loži svi digli na noge, pa nisam dobro vidio što se događalo nakon toga, kao ni sukob njega i Ive Bege.

Nakon Bilićevog iskaza sudac i zastupnici pregledali su DVD snimku događaja, te su dogovorili da se na sljedeće ročište pozovu Fjodor Klarić, koji bi trebao potvrditi autentičnost fotografija sukoba u loži koje je snimio, kao i Mijo Pašalić, koji bi trebao svjedočiti o Mamićevom ponašanju.

Zbog napada bengalkama i raketama na Zdravka Mamića uoči prošlog ročišta na splitskom prekršajnom sudu u svibnju, ovoga puta bilo je vidljivo brojno policijsko osiguranje, kako uniformirano, tako i u civilu. No za razliku od prošloga puta, kada nije bilo policije, ovoga puta nisu se pojavili Mamić i napadači. 

Idi na 24sata

Komentari 63

  • IvicaBrala 25.10.2016.

    Pa taj Mamic, poznato je svima jako drzak i nekulturan lik uz to jos i prost u medijima, a i van njih. Treba ga vec jednom za sve njegove bezobrazluke i prevare osuditi i to dobro. Neka svoje frustracije lijeci iza tesetaka

  • tomicalomica 25.10.2016.

    Ovom teletu oderat kaznu zatvora za lažno svjedočenje i novčanu kaznu te ga sutnut iz Slobodne Dalmacije zs kaznu , Ivu Begu spremit u starački dom zaslužio je i hranit ga hajdučkim jogurtima na dalje gratis ...Zdravku Mamicu napisat ispriku javno u ime Hajduka i platit štetu zbog fizičkog napada , pretrpljenog straha i zbog neutemeljene zabrane posjećivanja nogometnog stadiona u Splitu bez razloga ... nogometni klub hajduk izbacit iz svih natjecanja i liga na 3 godine zbog ucjena , nereda , protudržavnih elemenata , svastika bojkotiranja reprezentacije i premlaćivanja sudaca i nogometnih djelatnika od strane njima poznatih huligana ..

  • kakogod 25.10.2016.

    njemu je u stvari jedini spas remetinec... jer uskoro, vrlo brzo... ne mora dolazit u stobreč.

Komentiraj...
Vidi sve komentare