To je to što me zanima!

Ma kakav Pele, Englez Rapsey zabio je 2000 golova u karijeri

Mark Rapsey (49) seniorski nogomet igra od 13. godine, a nastupao je samo u engleskim niželigašima. Za vikend je postigao dva gola, a u karijeri je ukupno zabio 2001 gol
Vidi originalni članak

Edson Arantes do Nascimento, poznatiji kao Pele, u karijeri  je zabio 1281 gol. Podatak za Guinnessa, pogotovo jer je to napravio u 1365 utakmica.

Međutim, u Engleskoj ima jedan gospodin koji je zabio više. I još nije gotov, aktivan je i s 49 godina. Ime mu je Mark Rapsey, a nadimak mu je "Rappo".

Prošli vikend zabio je svoj 2000. i 2001. gol. U redu, nikad nije igrao na razini kao Pele, cijelu karijeru proveo je među engleskim 'non-league' klubovima, nešto poput županijskih ligaša u Hrvatskoj, no utrpati više od 2000 golova ipak zaslužuje duboki naklon.

- Znate što, seniorski nogomet igram od 13 godine, znači aktivan sam već 36 godina. Ipak, nadrealan je ovaj podatak da sam zabio 2000 golova - rekao je Rapsey, kojemu je za to postignuće trebalo 1380 utakmica.

Jubilarni gol postigao je iz penala u dresu veteranske momčadi Wadebridge Towna.

- Bio sam jako nervozan. Nisam do penala bio u igri pa sam se prestrašio da bih mogao ispasti idiot jer je oko terena bilo nešto gledatelja. Srećom, zabio sam  - istaknuo je Rapsey.

Prije 19 godina je zabio 1000. gol., a karijeru je započeo 1981.

- Bilo je sezona u kojima sam igrao zaista dobro, bilo je i onih slabijih. Upoznao sam puno prijatelja i uživam tijekom svake minute na terenu - rekao je Rapsey, koji bi zabio i više da ga ozljede ponekad nisu udaljile s terena.

- Mislim da sam zbog ozljeda propustio četiri sezone, no ne mogu se žaliti. Igrao sam puno i sretan sam - kaže Rapsey, koji će ipak uskoro u penziju.

- U travnju ću navršiti 50 godina, a Wadebridge do kraja ima još četiri utakmice. Tada ću završiti karijeru te ću igrati utakmice samo u dobrotvorne svrhe - rekao je Rappo. 

Idi na 24sata

Komentari 19

  • cendrim 23.02.2017.

    Pele je prevara on je zabio preko 700 golova u prijateljskim guglajte pa cete vidjet

  • blade12 23.02.2017.

    Ovo je kao 3.zupanijska liga u virovitici

  • d620 23.02.2017.

    a kao da je pele igrao u nekim top momcadima protiv top klubova. on broji golove iz amaterskih natjecanja. i iz vojske, gdje je zabijao nekim klokanima koji neznaju ni loptu sutnut. od peleovih 1000 golova, barem pola(ma i vise) se ne bi trebali racunati, po ovom "nizeligaskom" kriteriju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare