Obavijesti

Sport

Komentari 19

Ma kakav Pele, Englez Rapsey zabio je 2000 golova u karijeri

Ma kakav Pele, Englez Rapsey zabio je 2000 golova u karijeri
2

Mark Rapsey (49) seniorski nogomet igra od 13. godine, a nastupao je samo u engleskim niželigašima. Za vikend je postigao dva gola, a u karijeri je ukupno zabio 2001 gol

VIDEO

Edson Arantes do Nascimento, poznatiji kao Pele, u karijeri  je zabio 1281 gol. Podatak za Guinnessa, pogotovo jer je to napravio u 1365 utakmica.

Međutim, u Engleskoj ima jedan gospodin koji je zabio više. I još nije gotov, aktivan je i s 49 godina. Ime mu je Mark Rapsey, a nadimak mu je "Rappo".

Prošli vikend zabio je svoj 2000. i 2001. gol. U redu, nikad nije igrao na razini kao Pele, cijelu karijeru proveo je među engleskim 'non-league' klubovima, nešto poput županijskih ligaša u Hrvatskoj, no utrpati više od 2000 golova ipak zaslužuje duboki naklon.

- Znate što, seniorski nogomet igram od 13 godine, znači aktivan sam već 36 godina. Ipak, nadrealan je ovaj podatak da sam zabio 2000 golova - rekao je Rapsey, kojemu je za to postignuće trebalo 1380 utakmica.

Jubilarni gol postigao je iz penala u dresu veteranske momčadi Wadebridge Towna.

- Bio sam jako nervozan. Nisam do penala bio u igri pa sam se prestrašio da bih mogao ispasti idiot jer je oko terena bilo nešto gledatelja. Srećom, zabio sam  - istaknuo je Rapsey.

Prije 19 godina je zabio 1000. gol., a karijeru je započeo 1981.

- Bilo je sezona u kojima sam igrao zaista dobro, bilo je i onih slabijih. Upoznao sam puno prijatelja i uživam tijekom svake minute na terenu - rekao je Rapsey, koji bi zabio i više da ga ozljede ponekad nisu udaljile s terena.

- Mislim da sam zbog ozljeda propustio četiri sezone, no ne mogu se žaliti. Igrao sam puno i sretan sam - kaže Rapsey, koji će ipak uskoro u penziju.

- U travnju ću navršiti 50 godina, a Wadebridge do kraja ima još četiri utakmice. Tada ću završiti karijeru te ću igrati utakmice samo u dobrotvorne svrhe - rekao je Rappo. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju