To je to što me zanima!

Ma kakva La Masia? Tajna je u igračima, a ne u Barcinoj školi

La Masia je škola kojoj se divi(o) cijeli nogometni svijet. No, u 7 godina najbolji joj je proizvod - Bartra. Škola nije izbacila igrača za prvih 11 još tamo od 2008. godine
Vidi originalni članak

Dani Alves se ozlijedio, a u igru je ušao Martin Montoya. Za povijest. 

Barcelona je 2012. godine u 13. kolu sat vremena igrala s 11 igrača poniklih u čuvenoj La Masiji. Valdes, Montoya, Pique, Puyol, Alba, Iniesta, Xavi, Busquets, Fabregas, Messi i Pedro igrali su protiv Levantea tada.

No u posljednjih nekoliko godina La Masia je na najnižoj točki, piše goalov španjolski kolumnist. Barcina škola nije izbacila igrača za prvih 11 još od 2008. godine. Tada je Pep Guardiola u momčad ubacio Sergija Busquetsa i Pedra.

O Barcinoj La Masiji više pročitajte u kolumni goala.

Idi na 24sata

Komentari 54

  • eddot 07.10.2015.

    Stvar je u tome da Barcelona vise nema vremena da ceka kao sto je cekala Xavija, Iniestu, Puyola ali isto tako ni da oni cekaju Barcelonu. Garantujem da su Deulofeu, Adama i Sanabrija ponajveci talenti nakon Messija ali jednostavno danas igrac nece cekati priliku sa klupe do 23-24g nego ga menager sa 17 nafura da mora igrati u prvom timu. Svi gore pomenuti igraci odu na neke posudbe u klubove koji ih ne forsiraju jer nemaju ama bas nikakvog interesa za tim i onda krece lagano padanje. To se desilo sa najvecim talentom nakon Messija Deulofeuom, to se desilo i sa Sanabrijom, izgleda da se slicna sudbina smjesi i Adami. Xavi i Iniesta su do svoje 25-e godine dobijali po 10-ak minuta na terenu i bili zadovoljni, danas je to nezamislivo. S druge strane, apsurdno je ocekivati da Barcelona ubaci 5 iraca od 19 godina da se takmice sa Realom, Atleticom itd., jer Barceloni sezona bez trofeja znaci katastrofu i Barca nema vise taj luksuz da ima takvu sezonu koji je imala prije 15-ak godina kada su pocinjali Xavi, Iniesta, Puyol...

  • Space Burek 07.10.2015.

    Dugo nisu izbacili top igraca ali su izbacili hrpetinu solidnih igraca kao sto je npr. Nolito, Aleix Vidalt itd. Ali mislim da je La Masia jos uvijek najjaca skola u Europi.

  • torcidaaa 07.10.2015.

    rafinha, sergi roberto, denis suarez, bartra, adama traore, deulofeu, isaac cuenca, cristian tello itd itd..

Komentiraj...
Vidi sve komentare