To je to što me zanima!

Mađarska nakon drame penala 'tukla' Španjolce i uzela zlato!

Trideset sekundi prije kraja Mađarska je imala napad pri rezultatu 9-9, no domaćin je izgubio loptu pa su Španjolci jurnuli u kontru i imali šut za pobjedu, ali nisu to iskoristili. Na koncu su Mađari postali prvaci Europe
Vidi originalni članak

Mađarska vaterpolska reprezentacija pobijedila je Španjolsku u finalu Europskog prvenstva u Budimpešti nakon drame penala! Nakon završetka regularnog dijela bilo je 9-9, a Mađari su boljim izvođenjem peteraca slavili s konačnih 14-13.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Španjolci su tako ostali bez 'duple krune' kako su se nadali nakon što su protiv Hrvatske osvojili zlato na rukometnom Euru.

Za mađarsku je to bilo rekordno 13. zlato, ali i prvo nakon 1999. godine u Firenci.

Španjolska je bolje ušla u utakmicu, u prvoj trećini povela je s dva gola razlike 3-1. Međutim, Mađarska je okrenula rezultat s tri gola u nizu. U nastavku susreta domaćin je šest puta vodio s golom prednosti, a Španjolska je svaki put izjednačila.

Mađarska je 30 sekundi prije kraja imala napad pri rezultatu 9-9, no domaćin je izgubio loptu pa su Španjolci jurnuli u kontru i imali šut za pobjedu, ali Blai Guell Mallarach nije uspio svladati Viktora Nagyja pa je odluka o naslovu europskog prvaka pala nakon izvođenja peteraca. Odluka je pala u posljednjoj, petoj seriji kada je Soma Vogel obranio udarac Alvara Granadosa.

Prije toga za Mađarsku su bili precizni Denes Varga, Marton Vamos, Peter Manhercz, Norbert Hosnyanszky i Gergo Zalanki, dok su kod Španjolaca zabili Felipe Perrone, Alberto Munarriz, Adrian Delgado i Marc Larumbe.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Robinh000 26.01.2020.

    Mađarska je izvukla ovo prvenstvo, al najbolji nisu. Dobili su raspale Ruse i Crnogorce, te dva cd-a sa Španjolcima koji gube i treće finale zaredom. Mislim da smo mi od ove 4 preostale ekipe najbolji, al iz nekih razloga nešto ne štima na psihološkom stanju.

  • Blue Star 26.01.2020.

    Bravo za najbolje sosede

  • Zagrebacki Plavi 26.01.2020.

    Ne znam jeste li culi, ali Kobe je poginuo u nesreci. Helikopter se srusio

Komentiraj...
Vidi sve komentare