Sport

Komentari 15

Mađarska nakon drame penala 'tukla' Španjolce i uzela zlato!

Mađarska nakon drame penala 'tukla' Španjolce i uzela zlato!

Trideset sekundi prije kraja Mađarska je imala napad pri rezultatu 9-9, no domaćin je izgubio loptu pa su Španjolci jurnuli u kontru i imali šut za pobjedu, ali nisu to iskoristili. Na koncu su Mađari postali prvaci Europe

Mađarska vaterpolska reprezentacija pobijedila je Španjolsku u finalu Europskog prvenstva u Budimpešti nakon drame penala! Nakon završetka regularnog dijela bilo je 9-9, a Mađari su boljim izvođenjem peteraca slavili s konačnih 14-13.

Španjolci su tako ostali bez 'duple krune' kako su se nadali nakon što su protiv Hrvatske osvojili zlato na rukometnom Euru.

Za mađarsku je to bilo rekordno 13. zlato, ali i prvo nakon 1999. godine u Firenci.

Španjolska je bolje ušla u utakmicu, u prvoj trećini povela je s dva gola razlike 3-1. Međutim, Mađarska je okrenula rezultat s tri gola u nizu. U nastavku susreta domaćin je šest puta vodio s golom prednosti, a Španjolska je svaki put izjednačila.

Mađarska je 30 sekundi prije kraja imala napad pri rezultatu 9-9, no domaćin je izgubio loptu pa su Španjolci jurnuli u kontru i imali šut za pobjedu, ali Blai Guell Mallarach nije uspio svladati Viktora Nagyja pa je odluka o naslovu europskog prvaka pala nakon izvođenja peteraca. Odluka je pala u posljednjoj, petoj seriji kada je Soma Vogel obranio udarac Alvara Granadosa.

Prije toga za Mađarsku su bili precizni Denes Varga, Marton Vamos, Peter Manhercz, Norbert Hosnyanszky i Gergo Zalanki, dok su kod Španjolaca zabili Felipe Perrone, Alberto Munarriz, Adrian Delgado i Marc Larumbe.

Najčitaniji članci