To je to što me zanima!

Stigli šampioni! Luka podigao 'kantu', CR7 ima novu frizuru

Real sve svoje uspjehe slavi na Plazi de Cibeles. Iako se to smatra tradicijom, ona ne ide tako daleko u prošlost. Za sve je 'kriv' Realov velikan Butragueno i utakmica Španjolske i Danske 1986.
Vidi originalni članak

Autobus s otvorenim krovom stiže do fontane gdje je kip rimske božice, Sergio Ramos stavlja oko nje Realovu zastavu... Deja vu? Ne. Kultna Plaza de Cibeles gori i večeras kao što je gorjela prije točno godinu dana.

POGLEDAJTE VIDEO

 

Zašto baš Plaza de Cibeles?

To je tradicija, ali slavlje Realovih uspjeha na Plazi de Cibeles ne ide tako daleko u prošlost. Španjolska je razbila Dansku 5-1 na Svjetskom prvenstvu 1986. godine u Meksiku, a Realov velikan Emilio Butragueno zabio je četiri gola.

Nakon utakmice desetak navijača spontano se okupilo na trgu, neki od njih popeli su se na kip božice, drugi su se okupali u fontani kako bi proslavili španjolsku pobjedu i Butraguenov poker golova. I tako je krenulo. Svaki Realov uspjeh navijači su slavili na trgu, a rimska božica mijenjala je dresove i zastave godinu za godinom.

Stotine tisuća ljudi pozdravile šampione

Modrića i društvo stotine tisuća navijača dočekalo je na ulicama Madrida, na Plazu de Cibeles stigli su oko 20 sati. Bit će to nastavak slavlja od sinoć kad je tisuće navijača okupiralo trg. Samo 200 metara dalje od fontane Cibelse, na trgu rimskog boga Neptuna gdje Atletico slavi svoje pobjede nije bilo nikoga.

Tek pokoji navijač Reala koji se fotografirao na "neprijateljskom teritoriju", dok je s Plaze di Cibeles odzvanjalo skandiranje u čast Reala i protiv gradskog rivala Atletica, Diega Simeonea i vječnog im neprijatelja Gerarda Piquea.

Nakon Plaze de Cibeles igrači Reala otišli su prema Santiago Bernabeuu koji je bio krcat! Tisuće navijača ostalo je ispred stadiona koji bi, da ima i kapacitet 150.000 bio pun do vrha! Pogledajte impresivne scene sa stadiona.

 

Idi na 24sata

Komentari 53

  • Avatar 05.06.2017.

    Marko navija za Real!?

  • No1cro 05.06.2017.

    Popljuvali Marcela u emisiji prije utakmice ,a Marcelo ih silovao na kraju. Volim nase eksperte nema ih Svijet.

  • deki87 05.06.2017.

    Onakvo drugo poluvrijeme dugo niko nije neko nadigrao nekoga i to u finalu Lige prvaka. Zasluženo, Modrić i Ronaldo ubjedljivo najbolji. Ja ne znam šta više da Real osvoji pa da ostali shvate da niko ne može ni blizu ovog kluba. Real je najbolji klub 20 stoljeća, ako ovako nastave mislim da titula i 21 neće otići u drugi klub. Istina stoljeće je počelo ali 5 trofeja Lige prvaka i u ovom stoljeću to nema niko.

Komentiraj...
Vidi sve komentare