Obavijesti

Sport

Komentari 53

Stigli šampioni! Luka podigao 'kantu', CR7 ima novu frizuru

Stigli šampioni! Luka podigao 'kantu', CR7 ima novu frizuru
15

Real sve svoje uspjehe slavi na Plazi de Cibeles. Iako se to smatra tradicijom, ona ne ide tako daleko u prošlost. Za sve je 'kriv' Realov velikan Butragueno i utakmica Španjolske i Danske 1986.

VIDEO

Autobus s otvorenim krovom stiže do fontane gdje je kip rimske božice, Sergio Ramos stavlja oko nje Realovu zastavu... Deja vu? Ne. Kultna Plaza de Cibeles gori i večeras kao što je gorjela prije točno godinu dana.

POGLEDAJTE VIDEO

 

Zašto baš Plaza de Cibeles?

To je tradicija, ali slavlje Realovih uspjeha na Plazi de Cibeles ne ide tako daleko u prošlost. Španjolska je razbila Dansku 5-1 na Svjetskom prvenstvu 1986. godine u Meksiku, a Realov velikan Emilio Butragueno zabio je četiri gola.

Nakon utakmice desetak navijača spontano se okupilo na trgu, neki od njih popeli su se na kip božice, drugi su se okupali u fontani kako bi proslavili španjolsku pobjedu i Butraguenov poker golova. I tako je krenulo. Svaki Realov uspjeh navijači su slavili na trgu, a rimska božica mijenjala je dresove i zastave godinu za godinom.

Stotine tisuća ljudi pozdravile šampione

Modrića i društvo stotine tisuća navijača dočekalo je na ulicama Madrida, na Plazu de Cibeles stigli su oko 20 sati. Bit će to nastavak slavlja od sinoć kad je tisuće navijača okupiralo trg. Samo 200 metara dalje od fontane Cibelse, na trgu rimskog boga Neptuna gdje Atletico slavi svoje pobjede nije bilo nikoga.

Tek pokoji navijač Reala koji se fotografirao na "neprijateljskom teritoriju", dok je s Plaze di Cibeles odzvanjalo skandiranje u čast Reala i protiv gradskog rivala Atletica, Diega Simeonea i vječnog im neprijatelja Gerarda Piquea.

Nakon Plaze de Cibeles igrači Reala otišli su prema Santiago Bernabeuu koji je bio krcat! Tisuće navijača ostalo je ispred stadiona koji bi, da ima i kapacitet 150.000 bio pun do vrha! Pogledajte impresivne scene sa stadiona.

🏆🏟🎊 #CHAMP12NS Follow the celebrations at the Bernabéu!

🏆🏟🎊 #CHAMP12NS Follow the celebrations at the Bernabéu! ¡Sigue en directo nuestra celebración en el Bernabéu!

Posted by Real Madrid C.F. on 4. lipnja 2017

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja