To je to što me zanima!

Maestralni Huertas srušio Iran, Srbija i Italija krenule silovito

Angola i Srbija otvorili su košarkaško Svjetsko prvenstvo u Kini. 'Orlovi' su na krilima Bogdanovića dobili Angolu 105-59. Portoriko je preokrenuo -17 u zadnjoj četvrtini (83-81), a Talijani su razbili Filipince (108-62)
Vidi originalni članak

Svjetsko košarkaško prvenstvo započelo je u Kini utakmicom Srbije i Angole (105-59). 'Rolovi' su afričke kolege razbili s 49 poena razlike i pokazali zašto su pretendenti na naslov prvaka. Najbolji je bio Bogdan Bogdanović sa 24 poena, dva skoka i četiri asistencije, a imao je i veliku podršku suigrača uz nevjerojatnih 65% ubačenih trica (13/20).

No, Srbi s prosječnom visinom od 2,07 imaju dosta sporu tranziciju pa su protivnički treneri sigurno vidjeli i mogućnosti kako ugroziti zasad dominantne 'orlove'. Poljaci su predvođeni Sokolowskim (16 poena, devet skokova, jedna asistencija) i Ponitkom (15 poena, 5 skokova i asistencija) očekivano bili bolji od Venezuele 80-69 (44-36).

Neočekivana 'ljepotica dana'

No, pravu ljepoticu dana odigrali su Iran i Portoriko. Iako je od prve minute izgledalo kako će Portorikanci napustiti teren pognutih glava i s velikom razlikom, na kraju su iznenadili sve. Iran je na poluvremenu imao velikih 18 poena razlike (49-31) i trebali su 'samo' sigurno utakmicu privesti kraju.

Ali onda je David Huertas dodao malo gasa. Bolji su bili Portorikanci u nastavku, ali i kad su se približili na -11, nisu uspjeli prelomiti na jednoznamenkastu razliku. U posljednju četvrtinu ušlo se sa 65-51, odnosno +14 za Iran. A onda je krenuo Huertas show. U zadnje tri minute Portorikanci su stigli do -3, a onda uzeli loptu i izjednačili. Huertas je u sljedećem napadu prisilio Irance na pogrešku i zatim zabio tricu za vodstvo i erupciju na tribinama. gledatelji nisu mogli vjerovati što gledaju.

A onda četiri sekunde prije kraja, a onda je loptu uzeo Haddadi i potegnuo tricu. Ništa ne bi bilo čudno a Haddadi nije centar od 218 cmž i 127 kilograma. Bila je to NBA trica, a odlični Haddadi (22 poena, 16 skokova, četiri asistencije) tako je zaokružio svoju odličnu partiju. Ali četiri sekunde prije kraja loptu je uzeo Mojica nakon ponovljenog napada zbog zaustavljanja sata, probio Iran i zabio za veliku pobjedu (83-81).

Talijani lagano, Španjolci se mučili pa slomili Tunis

Rusi su u, prema kladionicama, najneizvjesnijem susretu dana pobijedili Nigeriju 82-77 i to bez ponajboljeg igrača Alekseja Šveda. Predvodili su ih Voronševič (14 koševa, dva skoka, tri asistencije) i Kulagin (16 koševa, tri skoka i četiri asistencije). Domaćin Kina slavila je protiv Obale Bjelokosti 70-55.

Talijani su pregazili Filipince sa 108-62, +46 kao i Srbi Angolu na otvaranju dana. Zabili su 15 trica iz 31 pokušaja, a iz igre su imali dobrih 59.7% zabijenih koševa (40/67). Argentina je također očekivano slavila protiv Južne Koreje 95-69.

Španjolci su se pak u prvom poluvremenu dobro namučili sa Tunisom. Na odmor su otišli sa 'samo' +3 (42-39), ali onda su Španjolci u trećoj četvrtini pokazali tko je tu 'gazda'. Serijom 13-0 i s 30-8 na kraju četvrtine osigurali su dovoljnu prednost za lagodni ulazak u završetak (72-47). Na kraju su Španjolci slavili s velikih 101-62.

Sutra je na rasporedu nastavak utakmica po skupinama, a prvi favoriti za osvajanje Mundobasketa Amerikanci igraju u 14:30 protiv Češke, dok u istom terminu igraju i Francuzi protiv Nijemaca.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • karburator 01.09.2019.

    Vi napisete da se spanjolci mucili i ja si mislim dobili par razlike kad ono +40 neznam samo kakav bi rezultat bio da se nisu mucili 🤣🤣

  • 31.08.2019.

    Ja navijam za braču srbe,stvarno imaju dobru ekipu i odlično igraju,ajmo Srbija da razvalimo USA,do medalje! Uvrede neparnim datumom molim!

  • Vladimir Jokić 31.08.2019.

    jos uvjek mi u Hrvatskoj (bolje receno Hrvati) posto ima izgleda svakakve bagre ovdje pisemo zemlje kako se i pisu a ne kako se izgovaraju.....prema tome Puerto Rico se pise ovako a ne Portoriko...kako bi ga Srbi pisali.....joj zemljo draga ko sve zivi ovdje

Komentiraj...
Vidi sve komentare