Obavijesti

Sport

Komentari 35

Maestralni Huertas srušio Iran, Srbija i Italija krenule silovito

Maestralni Huertas srušio Iran, Srbija  i Italija krenule silovito
1

Angola i Srbija otvorili su košarkaško Svjetsko prvenstvo u Kini. 'Orlovi' su na krilima Bogdanovića dobili Angolu 105-59. Portoriko je preokrenuo -17 u zadnjoj četvrtini (83-81), a Talijani su razbili Filipince (108-62)

VIDEO

Svjetsko košarkaško prvenstvo započelo je u Kini utakmicom Srbije i Angole (105-59). 'Rolovi' su afričke kolege razbili s 49 poena razlike i pokazali zašto su pretendenti na naslov prvaka. Najbolji je bio Bogdan Bogdanović sa 24 poena, dva skoka i četiri asistencije, a imao je i veliku podršku suigrača uz nevjerojatnih 65% ubačenih trica (13/20).

Basketball - FIBA World Cup - Angola v Serbia

No, Srbi s prosječnom visinom od 2,07 imaju dosta sporu tranziciju pa su protivnički treneri sigurno vidjeli i mogućnosti kako ugroziti zasad dominantne 'orlove'. Poljaci su predvođeni Sokolowskim (16 poena, devet skokova, jedna asistencija) i Ponitkom (15 poena, 5 skokova i asistencija) očekivano bili bolji od Venezuele 80-69 (44-36).

Neočekivana 'ljepotica dana'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

No, pravu ljepoticu dana odigrali su Iran i Portoriko. Iako je od prve minute izgledalo kako će Portorikanci napustiti teren pognutih glava i s velikom razlikom, na kraju su iznenadili sve. Iran je na poluvremenu imao velikih 18 poena razlike (49-31) i trebali su 'samo' sigurno utakmicu privesti kraju.

Ali onda je David Huertas dodao malo gasa. Bolji su bili Portorikanci u nastavku, ali i kad su se približili na -11, nisu uspjeli prelomiti na jednoznamenkastu razliku. U posljednju četvrtinu ušlo se sa 65-51, odnosno +14 za Iran. A onda je krenuo Huertas show. U zadnje tri minute Portorikanci su stigli do -3, a onda uzeli loptu i izjednačili. Huertas je u sljedećem napadu prisilio Irance na pogrešku i zatim zabio tricu za vodstvo i erupciju na tribinama. gledatelji nisu mogli vjerovati što gledaju.

A onda četiri sekunde prije kraja, a onda je loptu uzeo Haddadi i potegnuo tricu. Ništa ne bi bilo čudno a Haddadi nije centar od 218 cmž i 127 kilograma. Bila je to NBA trica, a odlični Haddadi (22 poena, 16 skokova, četiri asistencije) tako je zaokružio svoju odličnu partiju. Ali četiri sekunde prije kraja loptu je uzeo Mojica nakon ponovljenog napada zbog zaustavljanja sata, probio Iran i zabio za veliku pobjedu (83-81).

Talijani lagano, Španjolci se mučili pa slomili Tunis

Rusi su u, prema kladionicama, najneizvjesnijem susretu dana pobijedili Nigeriju 82-77 i to bez ponajboljeg igrača Alekseja Šveda. Predvodili su ih Voronševič (14 koševa, dva skoka, tri asistencije) i Kulagin (16 koševa, tri skoka i četiri asistencije). Domaćin Kina slavila je protiv Obale Bjelokosti 70-55.

Basketball - FIBA World Cup - Russia v Nigeria

Talijani su pregazili Filipince sa 108-62, +46 kao i Srbi Angolu na otvaranju dana. Zabili su 15 trica iz 31 pokušaja, a iz igre su imali dobrih 59.7% zabijenih koševa (40/67). Argentina je također očekivano slavila protiv Južne Koreje 95-69.

Basketball - FIBA World Cup - Philippines v Italy

Španjolci su se pak u prvom poluvremenu dobro namučili sa Tunisom. Na odmor su otišli sa 'samo' +3 (42-39), ali onda su Španjolci u trećoj četvrtini pokazali tko je tu 'gazda'. Serijom 13-0 i s 30-8 na kraju četvrtine osigurali su dovoljnu prednost za lagodni ulazak u završetak (72-47). Na kraju su Španjolci slavili s velikih 101-62.

Basketball - FIBA World Cup - Spain v Tunisia

Sutra je na rasporedu nastavak utakmica po skupinama, a prvi favoriti za osvajanje Mundobasketa Amerikanci igraju u 14:30 protiv Češke, dok u istom terminu igraju i Francuzi protiv Nijemaca.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet