To je to što me zanima!

Majer i Ivanušec baš podbacili, Chukwueze namučio dinamovce

Kod Dinama su podbacili Lovro Majer i Luka Ivanušec, a Joška Gvardiola namučio je Samuel Chukwueze, koji je dobio titulu igrača utakmice. Nigerijac je krasno asistirao Pacu Alcaceru za prvi gol
Vidi originalni članak

Nogometaši Villarreala pobijedili su Dinamo 2-1 u uzvratu četvrtfinala Europske lige. Španjolci su pobijedili i u Zagrebu (1-0) i zasluženo prošli dalje, ali Dinamo je solidno odradio posao i uzdignute glave završava svoj ovosezonski europski put.

Kod Dinama su podbacili Lovro Majer i Luka Ivanušec, a Joška Gvardiola namučio je Samuel Chukwueze, koji je dobio titulu igrača utakmice. Nigerijac je krasno asistirao Pacu Alcaceru za prvi gol, pogodio stativu u dva navrata i imao niz uspješnih driblinga.

POGLEDAJTE VIDEO: Boysi navijaju usred Španjolske

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Villarreal, 4-2-2

Geronimo Rulli (7) - Fantastično obranio zicer Majeru početkom drugog poluvremena. U nekim izlascima s gola podsjetio na Neuera, fenomenalno igra nogom i takvog golmana želi svaki ozbiljan europski klub.

Juan Foyth (6) - Argentinac nije bio inspiriran kao u Zagrebu. Dosta ga je u drugom poluvremenu namučio Oršić.

Raul Albiol (6,5) - Dinamovci su puštali da on vodi igru, takvi su bili napuci stručnog stožera. Ipak, Albiol je posao znalački odradio, čak u par situacija bio opasan po Livakovića.

Pau Torres (6,5) - Hrvao se s Petkovićem koliko je mogao, a distribuciju lopte prepustio je iskusnijem Albiolu.

Alfonso Pedraza (6,5) - Imao napadačkih izleta, ali dobar u oba pravca. Potpuno je zaustavio Ivanušeca.

od. 90. Alberto Moreno (-) - Igrao premalo za ocjenu.

Samuel Chukwueze (7,5) - Dvaput pogodio stativu, najzaslužniji za prvi gol Villarreala. Ubacio se iza leđa Gvardiolu pa krasno asistirao Alcaceru. Imao i niz driblinga. Baš je paklen igrač, a nevjerojatno zvuči podatak da je ove sezone zabio dva gola. Tepaju mu da je novi Robben. Igrač utakmice.

od 90. Ruben Pena (-) - Igrao premalo za ocjenu.

Etienne Capoue (7) - Francuski tenk dominirao je u sredini terena, uspio se nametnuti pored Ademija i na tome mu treba čestitati.

Dani Parejo (7,5) - Pravi kreativac, svojim suigračima dijelio lopte kao na tacni.

od 84. Francis Coquelin (-) - Igrao premalo za ocjenu.

Manu Trigueros (7) - Gospodario sredinom terena, pravi rutiner.

od. 62. Moi Gomez (-) .- Igrao premalo za ocjenu.

Gerard Moreno (7,5) - Prekrasno zabio drugi gol. U ovom trenutku možda i najbolji španjolski napadač i pravo čudo će biti ako u Villarrealu ostane i nakon ljetnog prijelaznog roka.

Paco Alcácer (7) - Ima nos za gol, a Emery je pravi sretnik jer ima luksuz većinu sezone ovakvog igrača držati na klupi.

od 90. Alex Baena (-) - Igrao premalo za ocjenu.

Dinamo, 3-4-2-1

Dominik Livaković (7) - Kod golova Villarreala bio potpuno nemoćan. Obranio sve što je mogao, a imao i dvije-tri fantastične parade. Šteta što nije imao kvalitetan suport braniča.

Rasmus Lauritsen (6,5) - Danac je bio najbolji pojedinac u užoj obrani Dinama, u drugom poluvremenu skinuo jedan zicer Villarreala s crte.

Kevin Theophile-Catherine (5,5) - Francuski branič ponovno nije bio na razini. Zakasnio u blok kod drugog gola Villarreala, ostavio Morenu previše prostora.

Joško Gvardiol (5,5) - Stisnuo zube i igrao pod blokadom. Nedostajalo je njegovih izleta prema naprijed, kao što je to radio protiv Lokomotive. Kod prvog gola mu se igrač Villarreala ubacio iza leđa.

od 82. Dino Perić (-) - Igrao premalo za ocjenu.

Stefan Ristovski (6) - Dobar u oba pravca, imao par izleta prema naprijed.

od 62. Petar Stojanović (-) - Igrao premalo za ocjenu.

Kristijan Jakić (6) - Pokrivao prostor, ali trebao je odigrati koju dijagonalu prema naprijed.

Arijan Ademi (6,5) - Nije to bila spektakularna utakmica Dinamova kapetana, ali dobiva pola ocjene više jer je stisnuo zube i odigrao pod strašnim bolovima. Rekao je prije susreta da bi za Dinamo primio blokadu i u glavu. To se cijeni.

od 82. Josip Mišić (-) - Igrao premalo za ocjenu.

Mislav Oršić (6,5) - Klinički precizan, složio i par ozbiljnih situacija, ali zakasnili su njegovi suigrači na drugu stativu. 

Luka Ivanušec (5,5) - Puno bolje igrao protiv Tottenhama. Nije bila njegova večer. Baš tanko. 

od 76. Iyayi Atiemwen (-) - Igrao premalo za ocjenu.

Lovro Majer (5) - Lovro može puno bolje. Početkom drugog poluvremena promašio jedan zicer. Tko zna, da je zabio, možda je Dinamo mogao do potpunog preokreta.

od 62. Bartol Franjić (-) - Igrao premalo za ocjenu.

Bruno Petković (7) - Strašnu utakmicu odigrao je načeti Petko. Dobio gotovo svaki duel, a Oršiću asistirao kao iz bajke. Fantastično! 

Idi na 24sata

Komentari 56

  • antonio68 16.04.2021.

    Nevjerojatno da nitko od komentatora i internet stručnjaka ne komentira da su se Dimamovi igrači jednostavno potrošili, baterije su se ispraznile, reprezentativni nastupi su uzeli danak, pa ozlijede, i to je to. Ne treba tu biti veliki stručnjak da se zaključi kako Ademi, Petković i Gvardiol pod inekcijama ne mogu dati 100% Zatim Majer i Ivanušec izmoreni nakon izbacivanja engleza na U-21 euru Jedini koji kako tako održavaju formu su Oršić koji je zabio i Livaković sa par vrhunskih obrana. U svakom slučaju sezona za pamćenje i veliki naklon do poda.

  • Sumpy7 16.04.2021.

    Orsic daleko najlosiji igrac utakmice.

  • Skyfall 2012 16.04.2021.

    Majer je klasa još samo da proradi na trki..

Komentiraj...
Vidi sve komentare