To je to što me zanima!

Portugal izbacio BiH i izborio drugi krug! Poraz Makedonaca

Rukometaši Portugala pobijedili su BiH u Trondheimu 27-24 i tako je izbacio s rukometnog Eura, a sebi osigurao drugi krug. Makedonci ga još nisu izborili nakon poraza od Češke u Beču
Vidi originalni članak

Senzacija ovogodišnjeg Eura, povratnik nakon 14 godina Portugal, koji je u prvom kolu šokirao Francuze, pobijedio je i Bosnu i Hercegovinu u Trondheimu 27-24 i tako, nakon pobjede Norveške nad Francuskom, poslao favorita kući i ušao u drugi krug!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nakon izjednačenih prvih nekoliko minuta Portugalci su se golovima Joãa Ferraza odvojili na 7-4 i održavali tu prednost, no serijom 3-0 u 27. minuti BiH dolazi do izjednačenja (10-10). Portugalci su potom zvali minutu odmora i vratili vodstvo do poluvremena (12-11).

Bosna i Hercegovina iz svlačionice je izašla u drugačijem izdanju, u samo nekoliko minuta serijom 3-0 otišla je na 14-12, ali Portugalci su dali gasa i vratili utakmicu u neizvjesne vode (15-15).

Izbornik BiH Bilal Šuman napravio je veliku pogrešku kad je forsirao igru bez golmana jer su Portugalci zabili dva gola zaredom na prazan gol, tri u razmaku od nekoliko minuta i serijom 5-0 praktično prelomili utakmicu (20-16). Čak sedam golova zaredom zabio je Pedro Portela. Pokušavali su naši susjedi nešto do kraja i približili se na -2, ali više od toga nisu mogli.

Portela je ukupno zabio deset komada, a kod BiH Vladimir Vranješ i Nikola Prce po pet. Alfredo Quintana bio je sjajan na golu Portugala s 14 obrana, a bosanskohercegovački dvojac Grahovac - Burić ukupno je imao 11.

Makedonci su prema kladionicama bili blagi favoriti protiv Češke, ali nisu uspjeli kapitalizirati pobjedu nad Ukrajinom i osigurati drugi krug. Češka je pobijedila 27-25 i tako ostala u igri da dođe na megdan Hrvatskoj u drugoj fazi u Beču.

Početak utakmice prošao je u izjednačenom ritmu gol na gol. Makedonci su golom Kire Lazarova za 7-5 prvi put otišli na +2 krajem prvog poluvremena, a takva je prednost bila i na velikom odmoru (11-9).

Češka je u prvim minutama drugog dijela dostigla prednost i došla do minimalnog vodstva 13-12. Makedonci su upali u crnu rupu početkom nastavka, Česi su serijom 5-0 otišli na 15-12, a Lazarov je povukao kad je trebalo i zaustavio pad svoje reprezentacije. Samo privremeno.

Faza oporavka Sjeverne Makedonije bila je kratkog vijeka, Česi su pronašli ritam i na ulasku u zadnjih deset minuta imali lijepih 21-18. No manje od pet minuta potom Makedonci su četirima golovima u nizu, dvama Dejana Manaskova, došli do izjednačenja 22-22. Česi nisu dopustili pad te su u završnici osigurali pobjedu.

Uzalud je Makedoncima bilo 11 golova Kire Lazarova. Stanislav Kasparek zabio im je sedam, a Martin Galia imao 14 obrana i lijepih 39 posto, dok su makedonski golmani Ristovski i Mitrevski skupa imali samo pet.

Göteborška skupina ponudila je ogled Švicarske i Poljske, poraženih reprezentacija iz prvog kola. Švicarci su serijom 4-0 došli do vodstva 5-3 u početku. Poljaci su se brzo vratili u egal, ali Švicarci su u finišu prvih 30 minuta vratili tijesno vodstvo, na poluvremenu je bilo 14-12.

Dva, tri gola prednosti Švicarska je držala i početkom nastavka, a u konačnici je napravila seriju 4-0 i odlijepila se na nedostižnu prednost za konačnih 31-24. Andy Schmid bio je goropadan, utrpao je Poljacima čak 15 komada! S druge strane Szymon Sicko - pet.

Idi na 24sata

Komentari 47

  • 12.01.2020.

    Jao papa francuska na svedski hejdå frankrike

  • 12.01.2020.

    "........tako ostala u igri da dođe na megdan Hrvatskoj." E moji novinari! Da MEGDAN?! Napisao kao da čitam srpski portal! Što je najbitnije ta riječ dolazi od osmanlija.

  • komentator__Luka 12.01.2020.

    nemojte se vi brinuti za francuze, oni se uvijek izvuku, no može se dogoditi iznenađenje pa ispadnu ali kaj nas briga, da bar tako i bude

Komentiraj...
Vidi sve komentare