Obavijesti

Sport

Komentari 47

Portugal izbacio BiH i izborio drugi krug! Poraz Makedonaca

Portugal izbacio BiH i izborio drugi krug! Poraz Makedonaca
4

Rukometaši Portugala pobijedili su BiH u Trondheimu 27-24 i tako je izbacio s rukometnog Eura, a sebi osigurao drugi krug. Makedonci ga još nisu izborili nakon poraza od Češke u Beču

VIDEO

Senzacija ovogodišnjeg Eura, povratnik nakon 14 godina Portugal, koji je u prvom kolu šokirao Francuze, pobijedio je i Bosnu i Hercegovinu u Trondheimu 27-24 i tako, nakon pobjede Norveške nad Francuskom, poslao favorita kući i ušao u drugi krug!

Pokretanje videa...

00:28

Nakon izjednačenih prvih nekoliko minuta Portugalci su se golovima Joãa Ferraza odvojili na 7-4 i održavali tu prednost, no serijom 3-0 u 27. minuti BiH dolazi do izjednačenja (10-10). Portugalci su potom zvali minutu odmora i vratili vodstvo do poluvremena (12-11).

Bosna i Hercegovina iz svlačionice je izašla u drugačijem izdanju, u samo nekoliko minuta serijom 3-0 otišla je na 14-12, ali Portugalci su dali gasa i vratili utakmicu u neizvjesne vode (15-15).

2020 EHF European Men

Izbornik BiH Bilal Šuman napravio je veliku pogrešku kad je forsirao igru bez golmana jer su Portugalci zabili dva gola zaredom na prazan gol, tri u razmaku od nekoliko minuta i serijom 5-0 praktično prelomili utakmicu (20-16). Čak sedam golova zaredom zabio je Pedro Portela. Pokušavali su naši susjedi nešto do kraja i približili se na -2, ali više od toga nisu mogli.

Portela je ukupno zabio deset komada, a kod BiH Vladimir Vranješ i Nikola Prce po pet. Alfredo Quintana bio je sjajan na golu Portugala s 14 obrana, a bosanskohercegovački dvojac Grahovac - Burić ukupno je imao 11.

Makedonci su prema kladionicama bili blagi favoriti protiv Češke, ali nisu uspjeli kapitalizirati pobjedu nad Ukrajinom i osigurati drugi krug. Češka je pobijedila 27-25 i tako ostala u igri da dođe na megdan Hrvatskoj u drugoj fazi u Beču.

Početak utakmice prošao je u izjednačenom ritmu gol na gol. Makedonci su golom Kire Lazarova za 7-5 prvi put otišli na +2 krajem prvog poluvremena, a takva je prednost bila i na velikom odmoru (11-9).

AUT, EHF Euro 2020, Nordmazedonien vs Ukraine

Češka je u prvim minutama drugog dijela dostigla prednost i došla do minimalnog vodstva 13-12. Makedonci su upali u crnu rupu početkom nastavka, Česi su serijom 5-0 otišli na 15-12, a Lazarov je povukao kad je trebalo i zaustavio pad svoje reprezentacije. Samo privremeno.

Faza oporavka Sjeverne Makedonije bila je kratkog vijeka, Česi su pronašli ritam i na ulasku u zadnjih deset minuta imali lijepih 21-18. No manje od pet minuta potom Makedonci su četirima golovima u nizu, dvama Dejana Manaskova, došli do izjednačenja 22-22. Česi nisu dopustili pad te su u završnici osigurali pobjedu.

Uzalud je Makedoncima bilo 11 golova Kire Lazarova. Stanislav Kasparek zabio im je sedam, a Martin Galia imao 14 obrana i lijepih 39 posto, dok su makedonski golmani Ristovski i Mitrevski skupa imali samo pet.

Göteborška skupina ponudila je ogled Švicarske i Poljske, poraženih reprezentacija iz prvog kola. Švicarci su serijom 4-0 došli do vodstva 5-3 u početku. Poljaci su se brzo vratili u egal, ali Švicarci su u finišu prvih 30 minuta vratili tijesno vodstvo, na poluvremenu je bilo 14-12.

Dva, tri gola prednosti Švicarska je držala i početkom nastavka, a u konačnici je napravila seriju 4-0 i odlijepila se na nedostižnu prednost za konačnih 31-24. Andy Schmid bio je goropadan, utrpao je Poljacima čak 15 komada! S druge strane Szymon Sicko - pet.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše
BIRTIJA

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše

Volio bih dočekati da se isti ljudi koji se svako toliko okupe slaveći uspjeh pojedinca ili grupe sudržavljana u jednakom broju, ili plus još toliko, redovito okuplja kako bi zaštitili svoja prava. Borba za više razuma

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali
LINO ČERVAR ZA 24SATA

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali

Ja vodim bitke na terenu, a zajedno sa suprugom Klaudijom i onu životnu za njezino zdravlje. U deset situacija u finalu protiv Španjolske bili smo oštećeni, rekao nam je Lino Červar
'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'
SREBRNI 'KAUBOJ' MATANOVIĆ

'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'

Otac je bio na prvih sedam utakmica, ostali su se rasporedili. Nažalost, Stockholm je bio predaleko i preskup, pa nisu došli tamo. Dresovi? Ma, svima sam dao i više njih, kaže nam Vlado Matanović