To je to što me zanima!

Mali šef je konačno dočekao: Curry prvi put MVP finala

U dresu Warriorsa je osvojio četiri NBA naslova, dva puta je bio MVP lige, osam puta je sudjelovao na All Star utakmica, a jednom je bio i MVP All Star
Vidi originalni članak

Branič novih NBA prvaka Golden State Warriorsa, Stephen Curry (34) proglašen je prvi put u karijeri najkorisnijim (MVP) igračem finala.

Golden State Warriorsi pobijedili su u četvrtak Boston Celticse sa 103-90 u šestoj utakmici NBA finala u Bostonu i osvojili novi naslov prvaka pobjedom u seriji 4-2, a Stephen Curry proglašen je najkorisnijim igračem finala.

DOMINACIJA Warriorsi su novi NBA prvaci! Čudesni Curry odveo ih je do četvrtog naslova u osam godina

Nagrada MVP finala bila je jedna od rijetkih velikih nagrada koja je do sada izmicala 34-godišnjem Curryju.

U dresu Warriorsa je osvojio četiri NBA naslova, dva puta je bio MVP lige, osam puta je sudjelovao na All Star utakmica, a jednom je bio i MVP All Star. Osvojio je i dva svjetka zlata u dresu američke reprezentacie. Sada je napokon dočekao i nagradu za MVP-a finala NBA lige.

- Na početku sezone nitko nije mislio da ćemo biti ovdje. Međutim, mi smo iskoristili svoju priliku - kazao je Curry.

- Tijekom sezone je bilo mnogo govorkanja i brbljanja o tome koliko možemo, ali na kraju se sve svede na ono što radiš na parketu. Ne moram pričati o tome, samo moram to učiniti. I o tome se radi - dodao je.

Curry je u finalnoj seriji imao prosjek od 31.2 koša po utakmici, a u posljednjem, šestom susretu je zabio 43 koša uz 10 skokova.

- Bili smo tako daleko od toga. Dotaknuli smo dno s ozljedama i uspjeli smo se vratiti teškim radom... pokušali smo popuniti praznine pravim momcima. Ovo nikada ne možete uzeti zdravo za gotovo jer nikad ne znate kada ćete se vratiti ovdje - rekao je Curry.

Warriorsi su ga odabrali kao sedmi izbor drafta 2009. godine. Transformirao je franšizu i uz pomoć "Splash Brothera" Klaya Thompsona i sjajnog Draymonda Greena stigao do svog četvrtog prvenstva. Thompson i Green također imaju po četiri naslova.

- Gradili smo ovo 10, 11 godina i to puno znači kada dođete do ove faze jer znate kako pobijediti - rekao je Curry, dodavši

- Svatko tko je dio ovoga zna o čemu se radi.

Za Curryja je ovo bio prvi MVP naslov finala, a rekorder je Michael Jordan sa šest nagrada. Svih šest zarađenih u dresu Chicago Bullsa.

LeBron James je četiri puta bio MVP finala, dva puta s Miami Heatom a po jednom u redovima Clevelanda i LA Lakersa. Po tri nagrade imaju Magic Johnson, Shaquille O'Neal i Tim Duncan.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare