To je to što me zanima!

Maljković: Stiže nam momčad koja igra najbolju košarku u ligi

'Prije početka sezone rekao sam da je Igokea momčad koja igra najbolju košarku. Vidio sam to u prijateljskoj utakmici koju smo izgubili. To je ozbiljan i dobar sastav'
Vidi originalni članak

U ponedjeljak u 20:30 sati u Domu sportova na rasporedu je derbi ABA lige. Cedevita dočekuje neporaženu Igokeu, sjajnu momčad koja je u startu sezone pokazala da se i te kako ima pravo nadati ulasku na Final Four, a možda i osvajanju jednog od mjesta za Euroligu.

Cedevita je u petak gostovala kod prvaka Europe Olympiakosa i izgubila sa 79:77. Imali su Zagrepčani šest minuta do kraja i +7, no na kraju ih je ubio slab obrambeni skok. Ipak, nakon lošijih predstava protiv Efesa i Zadra, Cedevita je u Grčkoj pokazala napredak u obrani, koja je zasad bio problem ove momčadi. U klubu se stoga nadaju da prezentacija protiv Olympiakosa nije bila samo iznimka i da će uz takvu obranu i dodatno poboljšanje obrambenog skoka Cedevita ubuduće igrati bolje nego što je to bilo na otvaranju sezone.

S druge strane, Igokea je momčad koja je "kliknula" od početka i lider lige bit će za Cedevitu pravi izazov.

- Prije početka sezone rekao sam da je Igokea momčad koja, po mojem mišljenju, igra najbolju košarku. Vidio sam to u jednoj prijateljskoj utakmici koju smo mi izgubili. To je jedan ozbiljan i dobar sastav. Igrači se dobro znaju, jako su uigrani u obrani i u napadu. Prosječna visina im je odlična, imaju atletske sposobnosti, vidi se rad trenera i nije čudno što imaju odlične rezultate. Ja sam takve rezultate i najavio. Prema tome, respektiram njihovu kvalitetu i igru. Imaju sve što im treba, uključujući dva odlična Amerikanca - rekao je trener Cedevite Božidar Maljković.

Unatoč umoru, njegova momčad morat će dati sve od sebe da na domaćem parketu ne izgubi od vodeće momčadi prvenstva i tako za Igokeom ne poveća zaostatak.

- Naše je da pokušamo odigrati još bolje nego protiv Olympiakosa jer su oni slična momčad, pogotovo kad je u pitanju skok. Očekujem jednu tešku utakmicu, ali mislim da će naši igrači znati njezin značaj i dati sve od sebe, iako smo cijeli dan proveli na putu i imat ćemo samo jedan trening uoči utakmice. Najviše umara ovo čekanje, po tri-četiri sata na aerodromu, a to pravi teške noge igračima. No, nema plakanja. Mi ne možemo mijenjati kalendar, a druge momčadi koje igraju lige u većim zemljama imaju još težu situaciju. Recimo Španjolska, kad momčadi idu na Kanare, s jednog kraja zemlje na drugi. Mi smo profesionalci i treba se tome prilagoditi - dodao je Maljković.

Predrag Šuput, Cedevitin starter na poziciji krilnog centra, dobro zna što njegovu momčad očekuje u ponedjeljak:

- Igokea je pokazala da je stvarno momčadski kompaktna. Gledao sam njihovu zadnju utakmicu protiv Olimpije. Prvo poluvrijeme su odigrali tako-tako, ali su se kao momčad stisli i, ja mislim, zasluženo dobili kod kuće. Šest utakmica su bez poraza, prvi su na tablici. Mi smo protiv Zadra izgubili kod kuće i sad se trebamo skupiti i odigrati jednu fajtersku utakmicu jer tako igraju i oni - kaže Šuput.

U petak je Olympiakos protiv Cedevite imao 18 skokova u napadu. To se više ne smije dogoditi.

- Moramo u odnosu na tu utakmicu popraviti skok u obrani. Da smo to imali prekjučer, ja mislim da bi lagano dobili 10 razlike - dodao je Šuput.

- Važno je samo da se obranimo. Valjda put neće utjecati na nas kao prošlu utakmicu. Nadam se jednoj dobroj utakmici. Moramo zapeti od prvog trenutka jer kad izađeš i ne stisneš oni su stvarno momčad koja, kad povede, drži se do kraja. Imaju dubinu i dobru klupu, tako da je sve do nas - zaključuje Cedevitin krilni centar.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • feliks 05.11.2012.

    Igrači se dobro znaju, jako su uigrani u obrani i u napadu. Prosječna visina im je odlična, imaju atletske sposobnosti, vidi se rad trenera i nije čudno što imaju odlične rezultate. Znači,sve suprotno od vas. Pogotovo u tome gdje se vidi rad trenera,koji se kod tebe ne vidi. ali ok,uzmi ti njima pare i bježi. Na kraju krajeva,po to si i došao.

Komentiraj...
Vidi sve komentare