To je to što me zanima!

Camp Nou ide u povijest: Barca prodaje ime svog stadiona...

To će biti prvi put od osnutka 1899. godine da nekoj kompaniji daje pravo da stadion nazove svojim imenom. Barcelona, vodeća momčad španjolskog prvenstva, nije izvijestila koliko novca traži
Vidi originalni članak

Španjolski nogometni prvak Barcelona namjerava promijeniti ime svog stadiona Camp Nou imenom nekog sponzora koji bi u zamjenu uplatio novac, priopćio je katalonski klub u utorak.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Barcelona tvrdi da se na to odlučila kako bi prikupila novac potreban za "istraživačke projekte i borbu protiv korona virusa u svijetu“ ali i kako bi financirala druge svoje potrebe poput obnove stadiona.

- Prepustit ćemo ime stadiona za iduću sezonu svojoj fondaciji koja će tražiti sponzora. U idućih nekoliko tjedana počet će postupak traženja sponzora koji bi bio zainteresiran dobiti pravo na ime stadiona - navedeno je u priopćenju.

To će biti prvi put od osnutka 1899. godine da nekoj kompaniji daje pravo da stadion nazove svojim imenom. Barcelona, vodeća momčad španjolskog prvenstva, nije izvijestila koliko novca traži.

- Sada će naša fondacija staviti ime stadiona na tržište. Dobivenim novcem stvorit ćemo fond koji će biti podijeljen na ovaj način: dio će biti namijenjen projektu vezanom za korona virus kojim će upravljati sponzori, a ostatak će ići u projekte koji se paralelno razvijaju - priopćio je klub.

RAKETA I BLAUGRANA Quique Setien: Rakitić odlazi iz Barcelone? Meni nije to rekao

Barcelona je bio prvi klub Primere koji je, zbog aktualne gospodarske krize izazvane korona virusom, smanjio plaće svojim nogometašima, košarkašima i rukometašima. Od kada je 14. ožujka proglašeno izvanredno stanje Barcelona im je smanjila plaće za 70 posto do okončanja izvanrednog stanja. Zasada je nepoznato kada će se prvenstvo nastaviti. Igrači već pet tjedana vježbaju individualno u svojim kućama, a klub ne dobiva prihode od ulaznica, televizijskih prava i suvenira.

Klupski predsjednik Josep Maria Bartomeu odlučio je maknuti s funkcija članove uprave koji se nisu slagali s njegovim odlukama nakon čega je njih šestero podnijelo zajediničku ostavku čime je uprava ostala na 13 od 19 članova.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Como no te voy a querer 21.04.2020.

    Navijač sam Reala, priznajem, vjerojatno ćete zbog toga moje mišljenje odbaciti kao subjektivno, ali moram nešto reći. Mislim da su navijači Barcelone najgori na svijetu. Zašto? Zato što sada vlada to pljuvanje po Bartomeu, a zbog čega? Zamjera mu se trošenje novca na pojačanja koja se nisu isplatila. Ljudi, lako je biti general poslije bitke i sada govoriti o promašenom transferu Dembelea i Coutinha, ali budimo realni, u trenucima kada su se oni dovodili njih dvojica su bili vrlo tražena roba na tržištu, kao i Andre Gomes primjerice. Lako je sada kritizirati Bartomeua zbog toga, ali nije on kriv što se njih dvojica nisu uklopila kako treba. Nije to samo prema Bartomeu, i Valverdea se bolesno mrzilo, to je bilo baš ružno gledati takvu netrepeljivost. Sada se vidi da Valverde nije uopće bio loš kako se govorilo, Setien nije ništa bolji. Ima tu još toga, ali ne želim bit naporan

  • sena2 21.04.2020.

    Vic klub

  • lopovi od 1902 21.04.2020.

    Sad dali namjerno pisete gluposti radi klikova ili niste sposobni prevesti ... rekao bih oboje

Komentiraj...
Vidi sve komentare