To je to što me zanima!

Mama je kraljica odbojke, ali mali Michael je skroz na tatu

MICHAEL JE KOŠARKAŠ Sin naše legendarne odbojkašice Barbare Jelić i tek umirovljenoga košarkaša Tomislava Ružića jedan je od najvećih talenata hrvatske košarke
Vidi originalni članak

Michael je dobar košarkaš, prilično dobar. Za glavu je viši od svih. Nema još ni 11 godina, a već je visok 173 cm. Projekcije su da će narasti i do 215 cm, kaže ponosni tata Tomislav Ružić (38).

Drugačije valjda i nije moglo biti. Tomislav, koji je nakon 21 sezone prošli tjedan završio košarkašku karijeru, visok je 208 cm, a mama Barbara, najbolja hrvatska odbojkašica svih vremena, ima 193 cm.

- Nasreću, nema i veliku nogu, tek nekih 44, ovisno o kalupu. Ma njemu je lako, danas na internetu možeš naći tenisice bilo koje veličine, a ja sam svoje nosio i po dvije godine jer nisam mogao naći nove - nasmijao se tata Ružić.

Sin Michael je s deset godina veliki talent hrvatske košarke. Postao je i prvak Hrvatske do 11 godina sa Školom košarke Zadar te je proglašen i najboljim igračem.

Mali ima sjajne gene

- Još je rano govoriti kakav će biti, premlad je za neku ozbiljniju prognozu, ali talenta ima. Drago mi je da je krenuo mojim stopama - kaže Ružić.

Odlične gene ima, mama Barbara je bila čudo od odbojkašice, a tata Tome trajao je u vrhunskoj košarci 21 godinu.

- Gledao me uživo kad mi je dolazio u posjet u Tursku, a kad je bio u Hrvatskoj, pratio je moje utakmice na ‘streamu’. Nakon svake bi me nazvao te smo analizirali susret. Zanima ga sve, od taktike do tehnike - istaknuo je Ružić, koji nerijetko trenira sa svojim sinom.

- Znamo odigrati hakl, vrlo je natjecateljski raspoložen, no još nijednom me, naravno, nije pobijedio. Ljuti se kad izgubi, no kasnije pričamo o tome gdje griješi. Doći će i njegovo vrijeme - rekao je Tome.

Tata jači na haklu

Michael zbog visine puno radi i na motorici. U njegovoj dobi najviše na nju može i utjecati.

- Mora raditi na motorici, koordinacija je jako važna, pogotovo kad narasteš 215 cm.

Michael je prije košarke krenuo na plivanje.

- Ma, brzo me počeo nagovarati da ga upišem na košarku. Bio je vrlo uporan pa sam popustio. Drago mi je sad - istaknuo je Ružić, koji ne bi imao ništa protiv da i njegov sin ima tako dugu karijeru kao i on.

Igrao je u Zadru, Ciboni, Turskoj, Francuskoj...

- Imam sve dresove u kojima sam igrao, osim Cibonina i Besanconova. Malo sam se preračunao te sam ih nekome poklonio. No ne želim tražiti nove jer sam sačuvao samo one dresove u kojima sam baš igrao - rekao je Tomislav Ružić, koji je u Turskoj bio popularniji od supruge Barbare, superzvijezde svjetske odbojke.

- Znali smo se šetati Istanbulom, a ljudi su prilazili meni, bez da su znali tko je Barbara. Ona mi je samo rekla: ‘Napokon tebe gnjave više nego mene’ - kaže Tome.

Barbarin klub ugašen

I kći Zara (15) neko je vrijeme bila u sportu.

- Trenirala je plivanje, odbojku i rukomet, no danas više nije u sportu - rekao je Tome.

Barbara je u Zadru 2009. osnovala Odbojkaški klub Zaru, no priča nije dugo potrajala.

- Da, taj klub više ne postoji. Jednostavno nije bilo interesa za ženskom odbojkom u Zadru. Šteta, bio je to dobar projekt - kaže Ružić.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • kbr 25.09.2017.

    nisam ni bio svjestan da su njihova djeca već tolika, zbilja vrijeme leti

  • plik 25.09.2017.

    živo me zanima kaj Hasanbegović i Bujanec misle o ovoj obitelji.. :)))

  • 25.09.2017.

    ona je bila fenomenalna... ona i slavica kuzmanić

Komentiraj...
Vidi sve komentare