Obavijesti

Sport

Komentari 8

Mama je kraljica odbojke, ali mali Michael je skroz na tatu

Mama je kraljica odbojke, ali mali Michael je skroz na tatu
1

MICHAEL JE KOŠARKAŠ Sin naše legendarne odbojkašice Barbare Jelić i tek umirovljenoga košarkaša Tomislava Ružića jedan je od najvećih talenata hrvatske košarke

VIDEO

Michael je dobar košarkaš, prilično dobar. Za glavu je viši od svih. Nema još ni 11 godina, a već je visok 173 cm. Projekcije su da će narasti i do 215 cm, kaže ponosni tata Tomislav Ružić (38).

Drugačije valjda i nije moglo biti. Tomislav, koji je nakon 21 sezone prošli tjedan završio košarkašku karijeru, visok je 208 cm, a mama Barbara, najbolja hrvatska odbojkašica svih vremena, ima 193 cm.

- Nasreću, nema i veliku nogu, tek nekih 44, ovisno o kalupu. Ma njemu je lako, danas na internetu možeš naći tenisice bilo koje veličine, a ja sam svoje nosio i po dvije godine jer nisam mogao naći nove - nasmijao se tata Ružić.

Sin Michael je s deset godina veliki talent hrvatske košarke. Postao je i prvak Hrvatske do 11 godina sa Školom košarke Zadar te je proglašen i najboljim igračem.

Mali ima sjajne gene

- Još je rano govoriti kakav će biti, premlad je za neku ozbiljniju prognozu, ali talenta ima. Drago mi je da je krenuo mojim stopama - kaže Ružić.

Odlične gene ima, mama Barbara je bila čudo od odbojkašice, a tata Tome trajao je u vrhunskoj košarci 21 godinu.

- Gledao me uživo kad mi je dolazio u posjet u Tursku, a kad je bio u Hrvatskoj, pratio je moje utakmice na ‘streamu’. Nakon svake bi me nazvao te smo analizirali susret. Zanima ga sve, od taktike do tehnike - istaknuo je Ružić, koji nerijetko trenira sa svojim sinom.

- Znamo odigrati hakl, vrlo je natjecateljski raspoložen, no još nijednom me, naravno, nije pobijedio. Ljuti se kad izgubi, no kasnije pričamo o tome gdje griješi. Doći će i njegovo vrijeme - rekao je Tome.

Tata jači na haklu

Michael zbog visine puno radi i na motorici. U njegovoj dobi najviše na nju može i utjecati.

- Mora raditi na motorici, koordinacija je jako važna, pogotovo kad narasteš 215 cm.

Michael je prije košarke krenuo na plivanje.

- Ma, brzo me počeo nagovarati da ga upišem na košarku. Bio je vrlo uporan pa sam popustio. Drago mi je sad - istaknuo je Ružić, koji ne bi imao ništa protiv da i njegov sin ima tako dugu karijeru kao i on.

Igrao je u Zadru, Ciboni, Turskoj, Francuskoj...

- Imam sve dresove u kojima sam igrao, osim Cibonina i Besanconova. Malo sam se preračunao te sam ih nekome poklonio. No ne želim tražiti nove jer sam sačuvao samo one dresove u kojima sam baš igrao - rekao je Tomislav Ružić, koji je u Turskoj bio popularniji od supruge Barbare, superzvijezde svjetske odbojke.

- Znali smo se šetati Istanbulom, a ljudi su prilazili meni, bez da su znali tko je Barbara. Ona mi je samo rekla: ‘Napokon tebe gnjave više nego mene’ - kaže Tome.

Barbarin klub ugašen

I kći Zara (15) neko je vrijeme bila u sportu.

- Trenirala je plivanje, odbojku i rukomet, no danas više nije u sportu - rekao je Tome.

Barbara je u Zadru 2009. osnovala Odbojkaški klub Zaru, no priča nije dugo potrajala.

- Da, taj klub više ne postoji. Jednostavno nije bilo interesa za ženskom odbojkom u Zadru. Šteta, bio je to dobar projekt - kaže Ružić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja