To je to što me zanima!

Mamić impresioniran Robijem u Zvezdi i njegovim idejama...

U intervjuu za srpski Press Zdravko Mamić je kazao kako je regionalna liga financijski isplativija za sve klubove, a problem navijača za njega ne postoji...
Vidi originalni članak

Zdravko Mamić u posljednje vrijeme često govori za srpske medije, a u intervjuu za Press još se jednom raspričao o Robertu Prosinečkom, Crvenoj zvezdi, regionalnoj ligi...

Izvršni dopredsjednik Dinama naglašava da je za 'spas' nogometa na ovim prostorima potrebno formirati regionalnu ligu. 

- Prije deset godina pričao sam da je regionalna liga jedini spas za nogomet u regiji! Više to ne radim, jer od priče kako bi to bilo dobro nismo dalje odmakli. Sada proizvodimo jedan veliki gubitak. Nemamo infrastrukturu, nogomet u ligama je slab, bojim se da ćemo se svi zajedno vrlo brzo ugušiti. Kako da preživimo kada nam je jedini izvor prihoda prodaja igrača. Nogomet u cijelom svijetu je ozbiljan biznis, samo mi to još nismo shvatili. Zato proizvodimo gubitke, a i dalje nekako živimo. 

No postoji i uvijek aktualni problem navijača i huligana. 

- Na prijateljskoj utakmici u Sarajevu između Dinama i Željezničara, pola sata poslije utakmice 10.000 ljudi skandiralo je 'Dinamo, Dinamo' i to je dokaz da problem ne postoji. Druga je stvar što kod vas u Srbiji, a i kod nas vlada teror manjine. Siguran sam da je 99 posto ljubitelja nogometa za regionalnu ligu - govori Mamić.

Smatra da se Robert Prosinečki jako dobro snašao u Beogradu, prati svaki njegov pokret.

- Impresioniran sam što je Robert Prosinečki napravio u Crvenoj zvezdi i to sam rekao svim prijateljima iz Zagreba. Vidi se ideja u Zvezdinoj igri, konstantno imaju posjed lopte, to je ono što Robi traži. Zvezda izgleda kao mala Barcelona. Drago mi je što je Prosinečki sve svoje ideje sproveo u djelo.

Ipak Mamić kaže da slabija igra hrvatske reprezentacije ne može biti samo odlazak Žutog iz stručnog stožera.

- Bilo bi nam sigurno bolje s Robijem, nego bez njega. Volim i cijenim Roberta Prosinečkog kao čovjeka i bivšeg velikog nogometaša, a sada trenera... Ali, njegov izostanak nije ključan razlog našeg poraza u Tbilisiju. Za to ima milijun drugih razloga.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • sukibih 31.03.2011.

    Ma može regionalna liga al tek kada Mamić ode, da bude interesantije jer vako već 11 g. Dinamo pa Hajduk i tako naizmjence

  • zikk 31.03.2011.

    kakvi jazavci...puni stadioni-da, jača liga-da, jači naši klubovi za euro ligu-da...ne kužim ove kompleksaše i nacionaliste...šta se bojite izgubiti od srba ili bosanaca?... i vi sebe nazivate muškarcima ccc...sve sami homići!!!!!!

  • micko1 30.03.2011.

    Zar nije bolje i jednostavnije amaterizirati naš nogomet, a ne osnovati takvu ligu od koje bi samo Mamić imao koristi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare