To je to što me zanima!

'Mamić radi po zakonu, novca za pomoć klubovima nemamo'

Savez je financijski stabilan, ali ne kao prije tri-četiri godine. Da smo se plasirali na Svjetsko prvenstvo onda bi imali novca da pomognemo klubovima, rekao je Srebrić
Vidi originalni članak

Na 24sata TV gostovao je tajnik Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić. U svom je stilu puno pričao, a malo toga rekao. Izrazio je optimizam uoči proljetnog nastavka HNL-a iako se još ne zna koliko će klubova uopće igrati.

- Klubovi čine izuzetne napore da saniraju probleme, svi zajedno su maksimalno angažirani da se razriješe. Presmjelo bi bilo očekivati da se problemi neće reflektirali na našu ligu, ako postoje svugdje u svijetu.

Savez je financijski stabilan, ali ne kao prije tri-četiri godine. Da smo se plasirali na Svjetsko prvenstvo onda bi imali sredstva da pomognemo klubovima

Za stanje u hrvatskom nogometu čelnici HNS-a ne osjećaju krivicu.

- Postoji jedan oblik odgovornosti, ali koji je to? On je subjektivne naravi. Postoje i oni objektivne naravi. Vođenje Saveza je jedno, a klubova drugo. Veći utjecaj klubovi imaju na vođenje Saveza nego što je obratno.

Srebrić je rekao kako HNS pomaže klubovima u financijskim problemima, ali nije objasnio na koji način kada im novce za nastavak HNL-a ne daje, kao ni plaće nogometašima koji ju ne primaju.

- Pomažemo kroz različite oblike. Savez je financijski stabilan, ali ne kao prije tri-četiri godine. Da smo se plasirali na Svjetsko prvenstvo onda bi imali sredstva da pomognemo klubovima.

Savez ne može riješiti probleme bez potpore nadležnih 

Sastanak s ministrom sporta Jovanovićem nije htio komentirati. U ponedjeljak će biti sjednica Izvršnog odbora na kojoj će se 'dati odgovori na određena pitanja'.

- Neka odgovori institucija instituciji, odnosno HNS ministarstvu, ali Savez ne može riješiti probleme bez potpore nadležnih.

Na izravno pitanje o tome da li neki klubovi djeluju protuzakonito, odnosno pojedinci poput Zdravka Mamića, Srebrić je bez ustezanja odgovorio:

- Ne. Djeluju po propisima države ili nogometne organizacije iako od svih tih propisa vjerojatno negdje ima propusta.

Tajnik je zaključio kako se u 'slučaju Belle' moglo isprazniti tribine, ali kako se mora razmisliti da li je prekid manje ili veće zlo od onog što se može dogoditi nakon prekida.

Idi na 24sata

Komentari 55

  • DanijelSrpak 25.02.2012.

    da, istina nema love u hns jer su lovu potrošoli na potkupljivanje i tko zna na šta još ne.

  • gabas0603 25.02.2012.

    Kako ovo djubre laze!Gospodin postotak je prije radio u Dinamu i bez odredjene love nije igrac mogao niti blizu Maksimira!A bilo je 7,5mil eura za lobiranje da bi dobili sa Madjarima EP na btw nismo dobili niti jedan glas!Nisi za nista drugo nego za uskok!

  • templar73 25.02.2012.

    Pa normalno da nemate kad se vi morate nadijeliti

Komentiraj...
Vidi sve komentare