Obavijesti

Sport

Komentari 55

'Mamić radi po zakonu, novca za pomoć klubovima nemamo'

'Mamić radi po zakonu, novca za pomoć klubovima nemamo'
1

Savez je financijski stabilan, ali ne kao prije tri-četiri godine. Da smo se plasirali na Svjetsko prvenstvo onda bi imali novca da pomognemo klubovima, rekao je Srebrić

VIDEO

Na 24sata TV gostovao je tajnik Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić. U svom je stilu puno pričao, a malo toga rekao. Izrazio je optimizam uoči proljetnog nastavka HNL-a iako se još ne zna koliko će klubova uopće igrati.

- Klubovi čine izuzetne napore da saniraju probleme, svi zajedno su maksimalno angažirani da se razriješe. Presmjelo bi bilo očekivati da se problemi neće reflektirali na našu ligu, ako postoje svugdje u svijetu.

Savez je financijski stabilan, ali ne kao prije tri-četiri godine. Da smo se plasirali na Svjetsko prvenstvo onda bi imali sredstva da pomognemo klubovima

Za stanje u hrvatskom nogometu čelnici HNS-a ne osjećaju krivicu.

- Postoji jedan oblik odgovornosti, ali koji je to? On je subjektivne naravi. Postoje i oni objektivne naravi. Vođenje Saveza je jedno, a klubova drugo. Veći utjecaj klubovi imaju na vođenje Saveza nego što je obratno.

Srebrić je rekao kako HNS pomaže klubovima u financijskim problemima, ali nije objasnio na koji način kada im novce za nastavak HNL-a ne daje, kao ni plaće nogometašima koji ju ne primaju.

- Pomažemo kroz različite oblike. Savez je financijski stabilan, ali ne kao prije tri-četiri godine. Da smo se plasirali na Svjetsko prvenstvo onda bi imali sredstva da pomognemo klubovima.

Savez ne može riješiti probleme bez potpore nadležnih 

Sastanak s ministrom sporta Jovanovićem nije htio komentirati. U ponedjeljak će biti sjednica Izvršnog odbora na kojoj će se 'dati odgovori na određena pitanja'.

- Neka odgovori institucija instituciji, odnosno HNS ministarstvu, ali Savez ne može riješiti probleme bez potpore nadležnih.

Na izravno pitanje o tome da li neki klubovi djeluju protuzakonito, odnosno pojedinci poput Zdravka Mamića, Srebrić je bez ustezanja odgovorio:

- Ne. Djeluju po propisima države ili nogometne organizacije iako od svih tih propisa vjerojatno negdje ima propusta.

Tajnik je zaključio kako se u 'slučaju Belle' moglo isprazniti tribine, ali kako se mora razmisliti da li je prekid manje ili veće zlo od onog što se može dogoditi nakon prekida.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...