To je to što me zanima!

Najskuplji transfer u povijesti Dinama: Mamić je doveo Roga

Dinamo će Splitu uplatiti tri milijuna eura u najvećem transferu u povijesti kluba i HNL-a, a Rog će nakon samo jedne sezone na Parku mladeži preseliti u Maksimir
Vidi originalni članak

Marko Rog (19) novi je igrač Dinama! Izvršni predsjednik Zdravko Mamić tijekom utorka napustio je Dinamove pripreme u Moravskim Toplicama i otišao na razgovor s braćom Žužul kako bi zaključio najskuplji transfer u povijesti Dinama i hrvatske lige.

Dinamo će Splitu uplatiti tri milijuna eura, a Marko Rog će nakon samo jedne sezone na Parku mladeži preseliti u Maksimir. Novi napadač Dinamu bi se trebao priključiti već u srijedu na pripremama u Moravskim Toplicama.

Splitu će, osim tri milijuna eura, pripasti i 30 posto od budućeg transfera.

Zdravko Mamić: Takvog talenta kao što je Rog dugo nisam vidio

Zdravko i Zoran već su duže vrijeme hvalili splitskog napadača označivši ga jednim od dvojice, trojice nogometaša u HNL-u koji bi bili pojačanje za Dinamo.

Zdravko Mamić je pred kraj prošle godine rekao da bi rado kupio Roga jer se takav talent u hrvatskom nogometu dugo nije pojavio.

- Svaka čast Splitu što ga je doveo i kritika za mojih 100, koliko ih plaćam, jer ga nisu vidjeli. Roga bih kupio sutra, ali Žužuli neće ni razgovarati - rekao je tada Mamić.

No ni osam mjeseci kasnije Rog je novi Dinamov igrač.

"Uskoro ćete zbog njega dolaziti na utakmice"

To je rekao predsjednik Splita Slaven Žužul o Marku Rogu. Varaždinec je mjesec dana prije najveće Splitove pobjede u povijesti, protiv Černomoreca 2-0, na obiteljskom gospodarstvu u Nedeljancu pomagao roditeljima u uzgoju varaždinskog zelja. 

Subotom je igrao za juniore, nedjeljom za seniore Varaždina u trećoj ligi. A onda ga je pozvao Split. Stigao je za plaću od samo 8000 kuna...

Idi na 24sata

Komentari 213

  • BROCO 01.07.2015.

    Maminjo pa nema smisla ote djecaka Brblicu ispred nosa a taman su se dogovorili sa navijacima da ga dovedu za kospice

  • HERCEG-BOSNA_3 01.07.2015.

    ode on za 30mil.barem ce tako pisat nase novine a ustvari bice kao i onaj debil u Barceloni(B),Halilovic ide u Barcelonu za 10-15 mil,Mamic sposoban,trgovac ma bog za prodat igraca a na kraju ispadne da je otisao za samo 2 mil a o tome vise niko ne pise,jadno i bjedno

  • Zmar116 01.07.2015.

    Pomalo čudna cifra,pogotovo za lika koji se onako ispromašivao u finalu kupa,koje li slučajnosti baš protiv tog istog dinama...

Komentiraj...
Vidi sve komentare