To je to što me zanima!

Mance: Dobili smo najteži par; Tudor: Lokosi? Bilo je i lakših

Čeka nas zaista ozbiljan posao, Aberdeen je institucija škotskog nogometa, rekao je Ivan Mance. Igor Tudor o Lokomotivi ima lijepe riječi, ali misli da je PAOK favorit
Vidi originalni članak

Nova europska sezona najavljena je ždrijebom za prva dva pretkola Lige prvaka i Europske lige danas iza podneva u Nyonu u sjedištu Uefe.

Hrvatski prvak Dinamo u drugom pretkolu Lige prvaka zaigrat će protiv luksemburške Fole Esch. Hajduk u prvom pretkolu Europske lige igra protiv estonskog Sillamäe Kaleva, a prođe li, tamo će ga čekati pobjednik dvoboja između islandskog Víkingura iz Reykjavíka te slovenskog Kopra.

Mance: Aberdeen je institucija škotskog nogometa

I dok se za Dinamo i Hajduk može reći kako ih je ždrijeb pomazio, u slučaju Rijeke to baš i nije tako. Izabranici Matjaža Keka svoj put počinju u drugom pretkolu EL, a tamo će ih vrlo vjerojatno čekati škotski doprvak Aberdeen, koji prije toga mora preskočiti makedonsku Škendiju.

- Ždrijeb nas je, kao i prošle godine, nagradio možda i najtežim parom od svih. Škendija je vrlo ozbiljna ekipa u makedonskoj ligi, uvijek su u vrhu, a tamo igra i naš napadač Bojan Vručina - rekao je pomoćnik sportskog direktora Rijeke Ivan Mance za Goal i dodao:

- Što se tiče Aberdeena, mislim da je suvišno trošiti riječi. To je škotski velikan koji je nakon Rangersa i Celtica tamo apsolutno najveći klub, koji je osvajao i europska natjecanja. Oni su stvarno institucija škotskog nogometa. Vidjet ćemo tko će biti bolji i pripremiti se jer nas čeka ozbiljan, zaista ozbiljan posao.

Tudor: Lokomotiva će imati prednost u brzini, ali mi smo favoriti

Dok Riječani iščekuju protivnika s Otoka, Lokomotiva tamo ide već na startu. U prvom pretkolu izabranici Ante Čačića idu u Wales, gdje im je protivnik Airbus UK Broughton. Nagrada za eventualnu pobjedu protiv Velšana bit će im dvoboj s grčkim velikanom PAOK-om, kojega je nedavno preuzeo hrvatski trener Igor Tudor.

- Mislim da smo mogli izvući i lakšeg protivnika, posebno zbog Lokomotive koju jako dobro poznajem. Ima vrlo dobrog trenera Antu Čačića koji se tradicionalno oslanja na mlade, talentirane nogometaše - kazao je Tudor za službenu stranicu kluba i nastavio:

- Oni su prije 10-15 dana počeli pripreme i imat će prednost u brzini jer ćemo ih dočekati nakon tri tjedna naših priprema. Svejedno, PAOK je kvalitetniji, ima bolje igrače i morali bismo proći dalje.

- Osvojio sam Hrvatski kup protiv Lokomotive prije dvije godine kao trener Hajduka i nisam nikad izgubio od nje. Bude li Lokomotiva protivnik PAOK-a, imat će moj respekt, ali mi smo favoriti - zaključio je Tudor.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • Joker 🃏 23.06.2015.

    Rijeka je nositelj, a opet je dobila najtežeg protivnka, pa nevjerovatno.

  • šteta 23.06.2015.

    pa mislim da je drugo pretkolo lagan posao za sve četiri momčadi, dok će naravno drugo pretkolo već donijeti probleme Lokomotivi,ali mislim da je to očekivano.

  • Dopredsjednik_Sculac 23.06.2015.

    Ovaj aberdeen će na Kantridi u prvoj tekmi primit bar tri komada

Komentiraj...
Vidi sve komentare