To je to što me zanima!

Mancini okrivio Rooneyja za rani crveni karton Kompanyja

Rooney je rekao sucu što bi trebao pokazati. Izravno je utjecao na odluku suca, rekao je trener Manchester Cityja i otkrio da će se klub žaliti na spornu odluku
Vidi originalni članak

Menadžer Manchester Cityja Roberto Mancini optužio je nogometaša gradskog rivala Uniteda, Waynea Rooneyja, da je izravno utjecao na crveni karton Vincenta Kompanyja nakon svega 12 minuta igre u susretu 3. kola engleskog FA Cupa.

Belgijac je "zaradio" izravni crveni karton zbog starta na Portugalca Nanija s dvije noge, iako ga niti u jednom trenutku nije dodirnuo. Za suca Chrisa Foya taj je start bio pogibeljan i City je nakon 12 minuta igre ostao bez kapetana.

- Rooney je rekao sucu što bi trebao pokazati. Izravno je utjecao na odluku suca – rekao je talijanski stručnjak koji smatra da taj start Kompanyja nije bio za isključenje.

- Ne mislim da je to bilo za crveni karton. Žalit ćemo se na odluku – zaključio je Mancini.

Belgijcu sada prijeti suspenzija od četiri utakmice.

Idi na 24sata

Komentari 77

  • musa3676 09.01.2012.

    ko je opće gledal ovu tekmu? pa teren je bio sklizak i on se tak baci ko mesar, da je nani išo na loptu polomil bi mu obje noge...i ne znam koji stručnjaci su rekli da to nije za crveni jer sam ja gledal emisiju poslje tekme i svi u studiju su se sliožili da je to čisti crneni...samo mi je žal kaj naš narod navija za takve klubove ko city, ti su kupili sve kaj su osvojili...lako je potrošit 500 milja eura pa neke osvojiti

  • Stretford End 09.01.2012.

    Nema smisla nagađat što bi bilo da je Nani ostao u duelu već odluku treba donijet na temelju onog što se zapravo dogodilo. Meni osobno start izgleda jako gadno ali ne bi dao crveni već samo žuti jer ipak (srećom) nije bilo težih posljedica. Sudac je svirao crveni što je za posljedicu povuklo dosta faulova koje inače ne bi svirao ali zbog kriterija je morao, pa je tako recimo Nani dobio žuti karton zbog profesionalnog faula na centru što se inače kažnjava samo usmenom opomenom (udarac tijelom od tijelo pri građenju lopte, ništa strašno). Pošto nema smisla nagađat što bi bilo da Nani nije izvukao noge van duela tako nema smisla nagađat što bi bilo da je City ostao s 11 igrača jer se nikad ne zna kojim bi smjerom krenula utakmica, a United je ionako već vodio 1:0. Meni je žao kartona jer sad ispada neka velika pomoć suca Unitedu, a sudac iz Liverpoola, dok nitko ne spominje da City jučer osim Aguera niti nije imao rapoloženog igrača a tako se teško dobiva United. Suđenje u Engleskoj je problem ne zbog sudaca koji su priklonjeni nekome već zbog njihovih oćitih nedostataka. Kad Foy u tri utakmice da 4 crvena kartona i donese mnoštvo kontradiktornih odluka a pritom je riječ o 6 raličitih klubova u te tri tekme (QPR-Chelsea, Stoke-Tottenham, City-United) onda nema govora o priklonjenosti već nažalost o manjku njegove sudačke kvalitete. Mišljenja sam da treba uvest profesionale suce koji će biti plaćeni shodno tome, a ne da vrhunski sudac sudi utakmicu za par tisuća eura i ima stalan posao kraj toga, dok igrači kojima kroji pravdu kraj njega zarađuju milijune. Nema više Colline koji je meni osobno jedan jedini sudac koji je uvijek isto svirao, bez ikakvih repova nakon tekmi i bez toga da se netko žali na njega.

  • cava 09.01.2012.

    ko je taj da sudi da li je bila namjera,i kakva je bila namjera ako kontakta nije bilo..pa za to bi trebalo uvest porotu.dosta prostora se ostavlja tim sucima,te oni mogu zbog toga krojiti tijek utakmice ponekad kako oni žele..npr.slobodno sudisko uvjerenje,procjena o tome da je postojala namjera ili ne,igranje rukom,puštanje prednosti itd..zbog svega toga u zadnje vrijeme svjedoci smo da je dosta utakmica dobiveno ili izgubljeno zbog "loše procjene sudaca"..moje skromno mišljenje o ovom slučaju je,crveni ne zbog toga što ipak nije bilo kontakta,a da je došlo do kontakta i da je nani zadobio tešku ozljedu onda dotičnom belgijancu drastična kazna,recimo godina dana zabrane i 50%njegove godišnje plaće..uplatit u neke humanitarne organizacije..jer ionako zarađuju previše za ono što rade..znam neko će reći a šta sa ozljeđenim nanijem,karijera mu je u tom slučaju ugrožena iblablabla..ali reći ću vam,svaki posao nosi neku vrstu opasnosti..njihove noge su dosta dobro osigurane i još niko nije izgubio glavu od starta protivničkog igrača..

Komentiraj...
Vidi sve komentare