To je to što me zanima!

Mancini: Sa Cityjem mogu još mnogo, a Inter je završio ciklus

Roberto Mancini priznaje kako se ne želi vratiti u Italiju gdje je nogomet u krizi i gdje je vrijeme njegovog Intera prošlo. U Premiershipu ima više prilika i bolju momčad
Vidi originalni članak

Bivši trener 'nerazzurra' Roberto Mancini, nakon poraza Intera u Ligi prvaka od Trabzonspora nije previše iznenađen. Mancini koji je na klupi talijanskog prvoligaša proveo četiri sezone smatra da je Inter proteklih godina dostigao svoj vrhunac i da se ne može od ove momčadi sada očekivati isto što i prije dvije godine.

- Inter je izgubio Eto'oa, promjenili su način igre i trenera. Za njih je završio jedan ciklus i nisam siguran da će Moratti imati strpljenja dok dođe novi - Mancini je uvjeren da je Interovo vrijeme prošlo.

- Za mene je u Seriji A  momčad koju treba svladati još uvijek Milan. Oni su prvi, a nakon njih su tek Inter, Juventus i Napoli. Juve pogotovo jer oni su puno uložili i okrenuli novu stranicu, sa izgradnjom stadiona i igračima. Napravili su veliki skok - smatra kako su upravo Milan i Juventus najizgledniji kandidati za naslov prvaka Italije Mancini.

 Talijanski stručnkak već je treću sezonu u Engleskoj i traži svoje mjesto u Premiershipu na klupi Manchester Cityja. Za 'Tuttosport' otkrio je koje su najveće razlike između dviju liga.

- Ferguson, na primjer, počeo je osvajati nešto tek nakon sedam godina. Ja sam u manje od tri godine osvojio jedan pehar i doveo momčad u Ligu prvaka - samouvjeren je Mancini.

- S vlasnicima kluba u odličnim sam odnosima. Vrlo su inteligentne osobe koje razumiju moj rad i znaju da za postizanje rezultata treba vremena - objasnio je odnose u klubu Roberto Mancini.

- Mi smo doveli neka pojačanja, ali očekivao sam, iskreno, mnogo više od talijanskog 'mercata', pogotovo od klubova kao što su Juventus, Inter i Milan - komentirao je trener 'građana'.

- Iz Serie A otišli su Pastore i Sanchez. Odlaskom takvih igrača čini mi se teško moguće da će se talijanski nogomet opet pridići. Previše je problema - rekao je Mancini.

- Meni je u Engleskoj odlično, volim raditi u ovakvom okruženju. Postoji komunikacija između mene i uprave, ali ja imam svu slobodu u izboru igrača. Čak i stadioni i navijači...sve je bolje. Ne bih se sada mogao vratiti u Italiju - zaključio je Mancini istaknuvši prednosti njegovih novh 'poslodavaca'.

 - Balotelli je uvijek među oblacima. Dobro je, fizički je odlično, dobro trenira, ali mora se boriti kao i svi ostali za mjesto u momčadi - osvrnuo se i na 'problematičnog' talijana u svojoj momčadi Mancini.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • totasef 17.09.2011.

    Svi protiv City-a zbog trasnfera. A sta je sa Realom i Čelzijem. Real je prvi i krenuo sa velikim trosenjem pa onda Chelsea itd. A Liverpool je pod Kenijem vise potrosio nego City, tako da Ne serite ! Treba da 2 tima imaju monopol kao u Spaniji, Skotskoj, Ukrajini ili 1 tim kao u Hrvatskoj. Sad u Engleskoj ima 6 extra timova i da su Everton i Villa uspjeli sacuvati okosnicu tima od proslih godina i oni bi bili tu al jbg.

  • VRAPČIĆI 17.09.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • silviodante27 17.09.2011.

    ovaj se nesto kurci, a trosi najvise, i moja baba bi sa tolikim novcima mogla osvojiti nesto

Komentiraj...
Vidi sve komentare