Obavijesti

Sport

Komentari 10

Mancini: Sa Cityjem mogu još mnogo, a Inter je završio ciklus

Mancini: Sa Cityjem mogu još mnogo, a Inter je završio ciklus
4

Roberto Mancini priznaje kako se ne želi vratiti u Italiju gdje je nogomet u krizi i gdje je vrijeme njegovog Intera prošlo. U Premiershipu ima više prilika i bolju momčad

VIDEO

Bivši trener 'nerazzurra' Roberto Mancini, nakon poraza Intera u Ligi prvaka od Trabzonspora nije previše iznenađen. Mancini koji je na klupi talijanskog prvoligaša proveo četiri sezone smatra da je Inter proteklih godina dostigao svoj vrhunac i da se ne može od ove momčadi sada očekivati isto što i prije dvije godine.

- Inter je izgubio Eto'oa, promjenili su način igre i trenera. Za njih je završio jedan ciklus i nisam siguran da će Moratti imati strpljenja dok dođe novi - Mancini je uvjeren da je Interovo vrijeme prošlo.

- Za mene je u Seriji A  momčad koju treba svladati još uvijek Milan. Oni su prvi, a nakon njih su tek Inter, Juventus i Napoli. Juve pogotovo jer oni su puno uložili i okrenuli novu stranicu, sa izgradnjom stadiona i igračima. Napravili su veliki skok - smatra kako su upravo Milan i Juventus najizgledniji kandidati za naslov prvaka Italije Mancini.

 Talijanski stručnkak već je treću sezonu u Engleskoj i traži svoje mjesto u Premiershipu na klupi Manchester Cityja. Za 'Tuttosport' otkrio je koje su najveće razlike između dviju liga.

- Ferguson, na primjer, počeo je osvajati nešto tek nakon sedam godina. Ja sam u manje od tri godine osvojio jedan pehar i doveo momčad u Ligu prvaka - samouvjeren je Mancini.

- S vlasnicima kluba u odličnim sam odnosima. Vrlo su inteligentne osobe koje razumiju moj rad i znaju da za postizanje rezultata treba vremena - objasnio je odnose u klubu Roberto Mancini.

- Mi smo doveli neka pojačanja, ali očekivao sam, iskreno, mnogo više od talijanskog 'mercata', pogotovo od klubova kao što su Juventus, Inter i Milan - komentirao je trener 'građana'.

- Iz Serie A otišli su Pastore i Sanchez. Odlaskom takvih igrača čini mi se teško moguće da će se talijanski nogomet opet pridići. Previše je problema - rekao je Mancini.

- Meni je u Engleskoj odlično, volim raditi u ovakvom okruženju. Postoji komunikacija između mene i uprave, ali ja imam svu slobodu u izboru igrača. Čak i stadioni i navijači...sve je bolje. Ne bih se sada mogao vratiti u Italiju - zaključio je Mancini istaknuvši prednosti njegovih novh 'poslodavaca'.

 - Balotelli je uvijek među oblacima. Dobro je, fizički je odlično, dobro trenira, ali mora se boriti kao i svi ostali za mjesto u momčadi - osvrnuo se i na 'problematičnog' talijana u svojoj momčadi Mancini.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...