To je to što me zanima!

Mandžo pogodio u Sevilli, BVB i Legia zabili su čak 12 golova!

ČUDO U DORTMUNDU Već nakon prvog dijela bilo je jasno da se Borussia i Legia spremaju na rekord. On se na kraju i dogodio. A naš Mandžo opet je bio strijelac
Vidi originalni članak

Dinamo je izgubio svaku šansu za proljeće u Europi, a osminu finala uoči posljednjih 90 minuta osigurao je najveći favorit skupine H Juventus. Talijanski prvak u finišu je iskoristio brojčanu nadmoć u Sevilli pobijedivši je 2-1.

Nicolás Pareja doveo je Andalužane u vodstvo u devetoj minuti, a Franco Vázquez u 31. i 36. minuti dobiva dva žuta kartona zbog čega Sevillu ostavlja s igračem manje. Claudio Marchisio izjednačio je iz penala u drugoj minuti nadoknade prvog dijela, a pobjedu je "staroj dami" donio Leonardo Bonucci dalekometnim udarcem šest minuta prije kraja.

Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić, koji je u prvom dijelu dobio žuti karton, potvrdio je pobjedu Juventusa golom u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Igrao je cijelu utakmicu. Juve je ovom pobjedom osigurao osminu finala, a Lyon u posljednjem kolu pobjedom s dva ili više golova razlike nad Sevillom kod kuće također može među 16 najboljih.

>>> Mandžukićev gol pogledajte OVDJE.

No glavna priča večeri svakako je novi rekord po broju golova Lige prvaka u jednoj utakmici. Dortmundska Borussia pobijedila je varšavsku Legiju 8-4. Ove su dvije momčadi tako nadmašile pobjedu Monaca i Deportiva 8-3 iz 2003. u kojoj je četiri gola zabio naš Dado Pršo. Tri gola za žuto-crne zabio je povratnik Marco Reus.

>>> Sažetak utakmice Borussia-Legia pogledajte OVDJE.

U konkurenciji za prvo mjesto u toj skupini F ostao je Real Madrid svladavši Sporting 2-1 u Lisabonu. Ronaldo je kod bivšeg kluba asistirao Varaneu za vodeći gol gostiju u 29. minuti, a Joao Pereira pocrvenio je u 64. zbog odgurivanja Kovačića (VIDEO). Ni brojčana nadmoć nije pomogla "kraljevima" jer je Adrien Silva u 80. minuti izjednačio penala, no senzaciju je ipak spriječio Karim Benzema tri minute prije kraja. Luka Modrić i Mateo Kovačić (žuti karton) igrali su svih 90 minuta za pobjednike.

Danijel Subašić branio je cijelu utakmicu u domaćoj pobjedi Monaca nad Tottenhamom 2-1 kojom je momčad iz Kneževine potvrdila drugi krug, ali i prvo mjesto u skupini E. Falcao je promašio penal u 11. minuti, Sidibe je donio vodstvo domaćinima, a izjednačio je Harry Kane iz penala u 52. Samo minutu poslije Thomas Lemar postavlja konačnih 2-1.

Prvo mjesto i osminu finala osigurao je i Leicester City domaćom pobjedom nad Club Bruggeom 2-1, dok su Kopenhagen i Porto remizirali bez golova. Portugalci su u boljoj poziciji s osam bodova i imaju sve u svojim rukama, a Danci u zadnjem kolu moraju loviti pobjedu nad Bruggeom i nadati se da Porto neće pobijediti Leicester u zadnjem kolu.

Liga prvaka, 5. kolo

Skupina E:

Skupina F:

  • Borussia Dortmund - Legia Varšava 8-4 VIDEO
  • Sporting Lisabon 🔴 - Real Madrid 1-2 VIDEO

Skupina G:

  • Kopenhagen - Porto 0-0 VIDEO
  • Leicester - Club Brugge 2-1 VIDEO

Skupina H:

Idi na 24sata

Komentari 147

  • BvB 09 23.11.2016.

    A sta da je igrao u najjacem sastavu,zabili bi sigurno jos koji gol vise.

  • alcapone123 23.11.2016.

    Mislim da je Dinamo bolje ne komentirati...tuga!

  • Lotar91 23.11.2016.

    Kakva utakmica melem za oči...

Komentiraj...
Vidi sve komentare