To je to što me zanima!

Mandžukić iznudio penal, Borussiji jesenski naslov

Susret Wolfsburga i Werdera obilježila su dva promašena penala. Benaglio je obranio Fringsu, a Džeko je zapucao penal kojeg je teatralno izborio Mandžukić
Vidi originalni članak

Odigrano je još pet utakmica 15. kola nogometne Bundeslige. Bilo je puno crvenih kartona i dosuđenih penala. Dva su promašena u dvoboju Wolfsburga i Werdera (0-0). Sraz ove sezone razočaravajuće loših suparnika na Volkswagen Areni promašajima s bijele točke obilježili su kapetani. U 75. minuti domaći golman Benaglio obranio je 11-erac Torstenu Fringsu, nakon čega se lopta odbila u gredu, pa natrag u teren.

Samo dvije minute kasnije, najstrožu je kaznu na drugom kraju igrališta izborio hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić, kojeg je u skoku austrijski stoper gostiju Prödl pogodio rukom u lice, a ovaj pao kao pokošen. Sudac Deniz Aytekin Austrijancu je pokazao i žuti karton.

Na žalost trenera Stevea McClarena, kapetan u redovima domaćih, bosanski napadač Edin Džeko, pucao je preko gola. Prije toga Džeko nije dao pucati Brazilcu Diegu, koji je neuspješno pokušao preuzeti odgovornost. U 88., pak, minuti engleski trener Wolfsburžana zamijenio Džeku, a ovaj je bijesno i ignorirajući ga protrčao pored njega u tunel prema svlačionici.

Mario Mandžukić drugi je put ove sezone odigrao utakmicu od početka do kraja.

Stuttgart je kao domaćin remizirao s Hoffenheimom 1-1. Gosti su poveli preko Sejada Salihovića, koji je u 11. minuti zabio desnom nogom nakon povratne lopte Becka s desne strane. Bosanskom je veznjaku to bio već peti ovosezonski prvenstveni pogodak.

U 34. je minuti na 1-1 izjednačio Austrijanac Martin Harnik nakon sjajnog prodora i asistencije Cacaua. Gosti su od 41. minute, kada im je isključen ganski branič Vorsah, igrali s igračem manje, ali domaći to do kraja nisu znali iskoristiti.

Potencijalni hrvatski reprezentativac u redovima Hoffenheima, 20-godišnji Boris Vukčević, odigrao je cijelu utakmicu. Ibišević je odigrao prvo poluvrijeme, a Salihović je zamijenjen u 83. minuti.

Svojim 13. pogotkom ove sezone Grk Teofanis Gekas donio je sva tri boda Eintrachtu protiv Mainza u Frankfurtu. Iz penala je u 84. minuti zabio za konačnih 2-1. Tim je pogotkom također najbolji bundesligaški strijelac donio jesenski naslov prvaka dortmundskoj Borussiji, koju u preostala dva kola više nema tko prestići.

Svoj je pak 11. ovosezonski bundesligaški pogodak zabio Freiburgov senegalski napadač Papiss Demba Cisse, strijelac jedinog pogotka za domaću momčad u 1-0 pobjedi nad HSV-om, za koji nije nastupio ozlijeđeni Mladen Petrić.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • neutral1 05.12.2010.

    sta taj jos igra nogomet,pa ja sam mislio da se on tog coravog posla za njega ostavio,sutra i ja idem u nogometase

  • novak21 05.12.2010.

    ja ne vjerujem koji ste vi (neznam kako bi vas nazvao!!!)..da je tako udaren modric,kranjcar il eduardo(svetice Bizje),odmah bi komentari bili da je cist penal ko suza i crveni direktni....

  • rođin rođo1 04.12.2010.

    maaaein ne da je simuliro,nego je pao ko da ga je pogodila topovska kugla.šta je naj bitnije u ovom kolu S04-FCB 2:0

Komentiraj...
Vidi sve komentare