Obavijesti

Sport

Komentari 6

Mandžukić iznudio penal, Borussiji jesenski naslov

Mandžukić iznudio penal, Borussiji jesenski naslov
1

Susret Wolfsburga i Werdera obilježila su dva promašena penala. Benaglio je obranio Fringsu, a Džeko je zapucao penal kojeg je teatralno izborio Mandžukić

VIDEO

Odigrano je još pet utakmica 15. kola nogometne Bundeslige. Bilo je puno crvenih kartona i dosuđenih penala. Dva su promašena u dvoboju Wolfsburga i Werdera (0-0). Sraz ove sezone razočaravajuće loših suparnika na Volkswagen Areni promašajima s bijele točke obilježili su kapetani. U 75. minuti domaći golman Benaglio obranio je 11-erac Torstenu Fringsu, nakon čega se lopta odbila u gredu, pa natrag u teren.

Samo dvije minute kasnije, najstrožu je kaznu na drugom kraju igrališta izborio hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić, kojeg je u skoku austrijski stoper gostiju Prödl pogodio rukom u lice, a ovaj pao kao pokošen. Sudac Deniz Aytekin Austrijancu je pokazao i žuti karton.

Na žalost trenera Stevea McClarena, kapetan u redovima domaćih, bosanski napadač Edin Džeko, pucao je preko gola. Prije toga Džeko nije dao pucati Brazilcu Diegu, koji je neuspješno pokušao preuzeti odgovornost. U 88., pak, minuti engleski trener Wolfsburžana zamijenio Džeku, a ovaj je bijesno i ignorirajući ga protrčao pored njega u tunel prema svlačionici.

Mario Mandžukić drugi je put ove sezone odigrao utakmicu od početka do kraja.

Stuttgart je kao domaćin remizirao s Hoffenheimom 1-1. Gosti su poveli preko Sejada Salihovića, koji je u 11. minuti zabio desnom nogom nakon povratne lopte Becka s desne strane. Bosanskom je veznjaku to bio već peti ovosezonski prvenstveni pogodak.

U 34. je minuti na 1-1 izjednačio Austrijanac Martin Harnik nakon sjajnog prodora i asistencije Cacaua. Gosti su od 41. minute, kada im je isključen ganski branič Vorsah, igrali s igračem manje, ali domaći to do kraja nisu znali iskoristiti.

Potencijalni hrvatski reprezentativac u redovima Hoffenheima, 20-godišnji Boris Vukčević, odigrao je cijelu utakmicu. Ibišević je odigrao prvo poluvrijeme, a Salihović je zamijenjen u 83. minuti.

Svojim 13. pogotkom ove sezone Grk Teofanis Gekas donio je sva tri boda Eintrachtu protiv Mainza u Frankfurtu. Iz penala je u 84. minuti zabio za konačnih 2-1. Tim je pogotkom također najbolji bundesligaški strijelac donio jesenski naslov prvaka dortmundskoj Borussiji, koju u preostala dva kola više nema tko prestići.

Svoj je pak 11. ovosezonski bundesligaški pogodak zabio Freiburgov senegalski napadač Papiss Demba Cisse, strijelac jedinog pogotka za domaću momčad u 1-0 pobjedi nad HSV-om, za koji nije nastupio ozlijeđeni Mladen Petrić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju