To je to što me zanima!

Mandžukić opet ide na Gigija: Zbog Buffona i igram nogomet

Nije ždrijeb iz snova.Statistički, nemamo dobrih iskustava s Juventusom. Morat ćemo u ta dva dana, u 180 minuta, biti fenomenalni, kaže Karl-Heinz Rummenige
Vidi originalni članak

Obrana Juventusa drhti na spomen Marija Mandžukića. Na posljednjem Euru Chiellini ga nije mogao zaustaviti, a Buffonu je “zakucao” za izjednačenje.

- Mandžukić je sjajan, jedan od najboljih svjetskih napadača. Dugo se naša obrana nije tako namučila - rekao je nakon te utakmice Gianluigi Buffon.

Bio je preplašen. Jedan od najboljih svjetskih golmana izuzetno cijeni Marija Mandžukića.

Mama mi je rekla da je vidjela strah u Buffonovim očima kad sam došao pred njega, Mandžukić mu je zabio na Euru

- Odmah nakon utakmice nazvala me mama i rekla da su Buffonu bile oči u strahu kad me vidio - rekao je Mario Mandžukić.

Ždrijeb četvrtfinala Lige prvaka spojio je Bayern i Juventus. Buffona i Mandžukića.

- O Buffonu se nema što raspravljati, svjetska je klasa. Buffona sam gledao kao klinac, i on je jedan od razloga zbog kojih sam se počeo baviti nogometom - rekao je Mandžukić.

Juventus je u četvrtfinalu Lige prvaka prvi put nakon sedam godina, dok je Bayern viceprvak.

- Ove sezone smo već igrali protiv Chelseaja, aktualnog prvaka, a sad igramo i protiv finalista. Prošlogodišnju Ligu prvaka gledali smo doma iz fotelja, a sad igramo ključnu ulogu - rekao je trener Juventusa Antonio Conte.

Nije zadovoljan ždrijebom. Kao ni Bavarci.

- Nije ždrijeb iz snova.Statistički, nemamo dobrih iskustava s Juventusom. Morat ćemo u ta dva dana, u tih 180 minuta, biti fenomenalni kako bismo izborili polufinale - rekao je izvršni predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

I dok obrana Juventusa - Buffon, Chielini, Barzagli i Bonucci - drhti od Mandžukića, trener Bayerna Jupp Heynckes strahuje od veznjaka Artura Vidala. Čileanac je u dvije godine odigrao 64 utakmice za Bayer iz Leverkusena, a ondje mu je trener bio upravo Heynckes!

Juventus je na posljednjih šest utakmica protiv Bayerna zabio barem gol, no od tih šest golova samo je jedan zabio u prvom poluvremenu.

- Bayern je jedan od najtežih protivnika koje smo mogli izvući, ali moramo pristupiti s velikim užitkom. Mislim da je Bayern u puno aspekata jako sličan Juventusu, pa će nam biti još teže - rekao je direktor torinskoga kluba i bivši igrač “zebri”, Čeh Pavel Nedved.

Bayern i Juve zajedno su bili prvaci 50 puta

Bayern je četiri puta bio prvak Europe, a Juventus dva puta. Oba kluba najtrofejnija su u svojoj državi. Bayern je nacionalno prvenstvo osvojio 22 puta, a Juve 28.

Juve je Olićeva stara mušterija: Zabio mu triput

U prosincu 2009. Bayern je pobijedio u Torinu 4-1, a jedan gol zabio je Ivica Olić. Torinezima je godinu prije za minutu zabio dva gola na Emirates Cupu.

Idi na 24sata

Komentari 56

  • ice_man 16.03.2013.

    mora proc Bayern i onda prizeljkujem Barcu i finale slag na torti s Realom :D hehe optimisticno al zivi bili pa vidjeli :D

  • bilkasta masa 16.03.2013.

    past ce juventus pod mancukicevin kopitama zla

  • mučkođubre2 16.03.2013.

    arapi u finalu lige prvaka, namješteno sve... :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare