Obavijesti

Sport

Komentari 56

Mandžukić opet ide na Gigija: Zbog Buffona i igram nogomet

Mandžukić opet ide na Gigija: Zbog Buffona i igram nogomet
1

Nije ždrijeb iz snova.Statistički, nemamo dobrih iskustava s Juventusom. Morat ćemo u ta dva dana, u 180 minuta, biti fenomenalni, kaže Karl-Heinz Rummenige

VIDEO

Obrana Juventusa drhti na spomen Marija Mandžukića. Na posljednjem Euru Chiellini ga nije mogao zaustaviti, a Buffonu je “zakucao” za izjednačenje.

- Mandžukić je sjajan, jedan od najboljih svjetskih napadača. Dugo se naša obrana nije tako namučila - rekao je nakon te utakmice Gianluigi Buffon.

Bio je preplašen. Jedan od najboljih svjetskih golmana izuzetno cijeni Marija Mandžukića.

Mama mi je rekla da je vidjela strah u Buffonovim očima kad sam došao pred njega, Mandžukić mu je zabio na Euru

- Odmah nakon utakmice nazvala me mama i rekla da su Buffonu bile oči u strahu kad me vidio - rekao je Mario Mandžukić.

Ždrijeb četvrtfinala Lige prvaka spojio je Bayern i Juventus. Buffona i Mandžukića.

- O Buffonu se nema što raspravljati, svjetska je klasa. Buffona sam gledao kao klinac, i on je jedan od razloga zbog kojih sam se počeo baviti nogometom - rekao je Mandžukić.

Juventus je u četvrtfinalu Lige prvaka prvi put nakon sedam godina, dok je Bayern viceprvak.

- Ove sezone smo već igrali protiv Chelseaja, aktualnog prvaka, a sad igramo i protiv finalista. Prošlogodišnju Ligu prvaka gledali smo doma iz fotelja, a sad igramo ključnu ulogu - rekao je trener Juventusa Antonio Conte.

Nije zadovoljan ždrijebom. Kao ni Bavarci.

- Nije ždrijeb iz snova.Statistički, nemamo dobrih iskustava s Juventusom. Morat ćemo u ta dva dana, u tih 180 minuta, biti fenomenalni kako bismo izborili polufinale - rekao je izvršni predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

I dok obrana Juventusa - Buffon, Chielini, Barzagli i Bonucci - drhti od Mandžukića, trener Bayerna Jupp Heynckes strahuje od veznjaka Artura Vidala. Čileanac je u dvije godine odigrao 64 utakmice za Bayer iz Leverkusena, a ondje mu je trener bio upravo Heynckes!

Juventus je na posljednjih šest utakmica protiv Bayerna zabio barem gol, no od tih šest golova samo je jedan zabio u prvom poluvremenu.

- Bayern je jedan od najtežih protivnika koje smo mogli izvući, ali moramo pristupiti s velikim užitkom. Mislim da je Bayern u puno aspekata jako sličan Juventusu, pa će nam biti još teže - rekao je direktor torinskoga kluba i bivši igrač “zebri”, Čeh Pavel Nedved.

Bayern i Juve zajedno su bili prvaci 50 puta

Bayern je četiri puta bio prvak Europe, a Juventus dva puta. Oba kluba najtrofejnija su u svojoj državi. Bayern je nacionalno prvenstvo osvojio 22 puta, a Juve 28.

Juve je Olićeva stara mušterija: Zabio mu triput

U prosincu 2009. Bayern je pobijedio u Torinu 4-1, a jedan gol zabio je Ivica Olić. Torinezima je godinu prije za minutu zabio dva gola na Emirates Cupu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti