To je to što me zanima!

Mane pojeo mango pa donirao 450.000 funti za novu bolnicu

Bio sam gladan. Igrao sam bos. Što će meni deset Ferrarija i dva aviona?! Zar te stvari služe za dobrobit svijeta. Izgradio sam škole, dali smo hranu najugroženijima, rekao je svojevremeno Sadio Mane
Vidi originalni članak

Igrač Liverpoola Sadio Mane (29) za odmor je umjesto egzotične destinacije odabrao rodni Senegal. Na dolasku u domovinu prvo se sastao s predsjednikom Mackyjem Stallom s kojim je razgovarao o izgradnji bolnice kako bi svi građani mogli dobiti adekvatnu liječničku pomoć.

POGLEDAJTE VIDEO: Navijači Liverpoola slave titulu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tamošnji mediji objavili su da je Mane donirao 450.000 funti za izgradnju bolnice u njegovom rodnom selu Bambaliju koje broji oko 2000 ljudi, a istu bi koristila i 34 okolna sela kako bi velik dio stanovništva Senegala imalo pravo na primarnu zdravstvenu zaštitu. 

Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije na kojima Mane jede mango te je s lokalcima proveo cijeli dan u potrazi za spomenutim voćem. 

Igrač Liverpoola pokazao je da ima veliko srce te da je bez obzira na svoj status i uspjeh, spreman pomoći kako bi stanovnicima ove siromašne zemlje donekle bilo bolje. 

Mane je u Senegalu imao teško djetinjstvo zbog čega je naučio cijeniti novac, a jednom je prilikom i rekao da nema namjeru pokazivati koliko je bogat te kupovati skupocjene automobile. 

- Bio sam gladan. Igrao sam bos. Što će meni deset Ferrarija i dva aviona?! Zar te stvari služe za dobrobit svijeta. Izgradio sam škole, stadion, dali smo odjeću, obuću i hranu najugroženijim - rekao je tada pa nastavio:

- Svaki mjesec doniram po 70 eura svim stanovnicima u najsiromašnijim dijelovima Senegala kako bih dao doprinos porodičnoj ekonomiji. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • bobiii 26.06.2021.

    Bravo Mane! Da je bar više takvih pojedinaca i država ne bi bilo gladne djece po svijetu.

  • diksa 26.06.2021.

    Svaka cast pomagao jos stotinu godina i uvjek imao za pomoc

  • gosponZutiKarton 24.06.2021.

    Da je barem vise ovakvih ko on.

Komentiraj...
Vidi sve komentare