To je to što me zanima!

Marca: 'Ova Barca je smiješna!' Legenda dolazi ugasiti požar?

Ronald Koeman je pred otkazom u Barceloni, a španjolski mediji zazivaju dolazak legendarnog Xavija. Osim njega, kandidati za Koemanovog nasljednica su Antonio Conte i Roberto Martinez
Vidi originalni članak

Ova Barcelona je smiješna, naslov je teksta u španjolskom sportskom dnevniku Marca, nakon što je katalonski velikan odigrao 0-0 na gostovanju kod Cadiza i trenutačno se nalazi na sedmom mjestu Primere.

Pritisak medija i navijača sve je veći i Ronald Koeman opasno pleše na rubu otkaza. Dio medija smatra kako bi Nizozemac već odavno postao "bivši" da nema unosne klauzule koja mu osigurava između 12 i 14 milijuna eura u slučaju  otkaza.

- Znali smo da će to biti komplicirana utakmica, protiv protivnika koji zna zatvoriti prostore vrlo dobro. Nezadovoljan sam jer smo imali tri ili četiri čiste prilike, a na koncu smo morali igrati sa 10 igrača - kazao je Koeman nakon utakmice.

- Kad pobijedimo, nastavljam dalje, a kad izgubimo, moramo pronaći novog trenera. Moramo biti realni, moramo vidjeti momčad koju imamo, nedostaje nam sedam igrača - dodao je nizozemski stručnjak koji je u sudačkoj nadoknadi isključen i pleše na rubu otkaza. 

Predsjednik Joan Laporta polako gubi strpljenje, Barcelona izgleda očajno i bezidejno, a ne vidi se svjetlo na kraju tunela. Veliko je pitanje može li nizozemski trener izvući klub iz ove situacije pa je sve izglednije kako bi uskoro mogao postati bivši. Roberto Martinez i Antonio Conte spominju se kao kandidati za klupu, no španjolski mediji pišu kako je to mjesto rezervirano za jednog čovjeka koji je ostavio ogroman trag u Barci.

Riječ je o legendarnom Xaviju koji je za Barcu igrao sve do 2015. godine pa završio karijeru 2019. godine u katarskom Al-Saddu i odmah preuzeo funkciju trenera. Ima ugovor do 2023. godine, ali znaju Katarani što mu znači španjolski velikan pa mu vjerojatno ne bi radili probleme.

Istina, tek je krenuo u trenerske vode, nije vodio niti jedan ozbiljan klub u karijeri i pitanje je kako bi se snašao na vrućoj klupi katalonskog velikana. No, riječ je o igraču koji je cijelu karijeru skoro proveo u Barceloni, ima taj DNA i neupitno znanje koje je upijao tijekom bogate nogometne karijere. Odigrao je čak 767 utakmica i osvojio 27 trofeja te itekako poznaje situaciju u Blaugrani. Klub ga želi, htio bi i on doći, no je li sada pravi trenutak? Pitanje je kako bi sve utjecalo na njegovu trenersku karijeru u slučaju neuspjeha i usudi li se prihvatiti taj zadatak, a mnogi smatraju kako je Barcelona u ovome trenutku za njega ipak preveliki zalogaj. 

No, nekada je potrebno riskirati, a svi znamo što se dogodilo kada je Real Madrid 2016. godine za trenera postavio tada neiskusnog Zinedinea Zidanea. Osvojio je s klubom tri Lige prvaka i dvije La Lige, a možda je to putokaz za Barcelonu. Klupska legenda koja će izvaditi klub iz blata. 

Barca je sada bez pobjede u tri uzastopne utakmice u svim natjecanjima, ali Ronald Koeman nije želio razgovarati o svojoj budućnosti na klupi "Blaugrane," tek je dodao kako se u hotelu pozdravio s predsjednikom kluba Joanom Laportom.

- Ako predsjednik želi razgovarati, ispred sebe imamo dovoljno vremena -  dodao je.

Jedan od Barcinih "senatora" Gerard Pique javno je kritizirao trenera.

- Nisam ovdje da bi se borio za drugo ili treće mjesto. Ovdje sam kako bi se natjecao za svaki trofej. Ova momčad ima sve što treba i ponosan sam na nju. I uvjeren sam, unatoč početnim problemima, da ćemo se boriti za vrh. Momčad je motivirana, a ponekad morate proći i kroz ove trenutke - poručio je Pique.

Barcelona se trenutačno nalazi na sedmom mjestu Primere s devet bodova, sedam manje od lidera Real Madrida, no Katalonci imaju i utakmicu manje.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • vedii888 24.09.2021.

    Propala Barca.Valjda če ih Xavi spasiti.

  • Space Burek 24.09.2021.

    Za stanje u klubu je kriva uprava a za ocajnu igru Koeman. Stalno govori kako je ovo maksimum ove ekipe a od prosle sezone su izgubili Messija i Griezmanna koji je bio uglavnom los. Koeman je proslu utakmicu igrao na razini ekipe iz Championshipa koja se bori za opstanak... 54 ubacivanja na ono drvo od De Jonga koji je dobio jednu loptu na 4 metra pa je prepucao gol. Jucer se vratio staroj taktici a njegov miljenik L. De Jong nije imao niti jednu priliku. Totalno beskoristan igrac... i onda se vracamo na Roberta koji je na beku uzas kao i u sredini a svaku utakmicu dobije priliku. Koeman je preko godinu dana na klupi a igra je stalno ista. Prije ih je izvlacio Messi a sada ga vise nemaju a Koeman ne zna sto da radi.

  • purger-broj1 24.09.2021.

    Glupan Koeman je razjurio Rakitića i Pjanića kao vreću krumpira i doneo svoje nizozemce i eto to.

Komentiraj...
Vidi sve komentare