To je to što me zanima!

Marca: Rafael Nadal "pokusni kunić" na sveučilištu u Toledu

S ovim podacima savjetovat ćemo sportaše o najboljim strategijama rehidratacije i prehrane uoči i tijekom bavljenja sportom, izvijestili su sa sveučilišta u Toledu
Vidi originalni članak

Drugi najbolji tenisač današnjice Rafael Nadal u ponedjeljak je posjetio Sveučilište Castilla-La Mancha (UCLM) u sklopu obavljanja testiranja za fakultet Sportske znanosti u Toledu.

Riječ je bila o testiranju reakcije vrhunskih sportaša i iziskivanju najvećih napora pri visokim temperaturama, a ono je provedeno pod vodstvom profesora Ricarda More, piše Marca.

U laboratoriju su mjereni različiti parametri, od mogućnosti disperzije temperature po tijelu tijekom znojenja do brzine podizanja tjelesne temperature na idealnu razinu.

- S ovim podacima pripremit ćemo izvješće i savjetovati sportaše o najboljim strategijama rehidratacije i prehrane uoči i tijekom bavljenja sportom. Izvedba vrhunskog tenisača ovisi o tehničkim faktorima, kao i fizičkim faktorima koji omogućavaju mišićima da mogu nastaviti reagirati na najvišoj razini i pri punoj brzini i nakon tri do četiri sata igre. Pregrijavanje mišića može smanjiti snagu mišića i utjecati na izvedbu – komentirao je Mora.

Nadal je tijekom obavljanja testiranja između ostalog bio u pratnji liječnika Španjolskog teniskog saveza Angela Ruiza Cotorra.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 21.09.2011.

    Rafa, ne vredi.....opet ćeš izgubit !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare