To je to što me zanima!

Marić: Kako se ne zagrliti ako zabiješ gol za ulazak u finale!?

Rijeka i Osijek u nedjelju od 20.15 sati uz prijenos na HTV 2 igraju polufinale Kupa na Rujevici. Mirko Marić je sa 17 golova vodeći strijelac HNL-a i bit će najveća prijetnja golu domaće momčadi
Vidi originalni članak

Rijeka je izbacila Dinamo u četvrtfinalu i jasno je kako su svima odmah porasle ambicije u Kupu. No, igramo na Rujevici i to će nam vjerojatno biti jednako teško kao da igramo protiv Dinama, rekao nam je Mirko Marić.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Gruđanin je sa 17 golova vodeći strijelac HNL-a. Jasno je kako će biti najveća prijetnja Riječanima.

- Želimo taj Kup. Osijek dugo nije bio ovako blizu trofeja. Baš smo napeti uoči utakmice, znamo koliki je ulog. Nije se bilo lako vratiti nogometu i treninzima nakon duge stanke, ali spremni smo - kazao je Marić, koji je vrijeme bez treninga i natjecanja zbog korona virusa provodio u rodnoj Hercegovini.

- Suigrač Ante Majstorović i ja smo skupa trenirali na igralištu Gruda. On je iz Drinovaca, ja iz Gruda, pa smo gotovo stalno trenirali zajedno. Tako smo održavali formu 35 dana koliko sam bio u Hercegovini - otkriva Marić.

Naputak je da se pljuje na travnjaku, a i da se golovi ne slave grupno, da ne bude zagrljaja kod čestitanja.

- Iskreno, nisam razmišljao o tome kako ću sad slaviti golove. Nisam pripremao nikakvu posebnu proslavu ako zabijem na Rujevici, ali jedno znam. Kako se ne zagrliti sa suigračima, ako zabiješ gol za ulazak u finale Kupa!? Pa u tom naletu veselja i emocija, to će jednostavno biti nemoguće - rekao je Marić i pojasnio:

-Kad izađemo na travnjak, razmišljamo samo o nogometu. Ne razmišljamo o korona virusu ili nekakvoj zarazi. U glavi nam je samo kako igrati što bolje i zabijati golove. Prije utakmice smo malo više fokusirani na to jer momčadi ne izlaze zajedno na travnjak. No, čim utakmica krene mi to zaboravimo.

Osijek čeka polufinale Kupa i velika borba za Europu u prvenstvu, ako kroz Kup ne osiguraju Europu. Peti je klub s Drave, a do kraja prvenstva je deset kola. Europska liga im bježi tri, a Liga prvaka pet bodova.

- Čeka nas pakleni ritam, bit će neobično igrati u lipnju i srpnju i boriti se za Europu. Trebali smo već biti na odmorima i razmišljati o pripremama za iduću sezonu. Praktički, ovo nam je sad došlo dobro kao pripreme za novu sezonu. Tko zna hoćemo li i koliko ćemo imati odmora kad sezona završi - rekao je Marić.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • volimpršut 31.05.2020.

    Nek pobijedi Rijeka!

  • tom araya 31.05.2020.

    Rijeka🥳

Komentiraj...
Vidi sve komentare