Obavijesti

Sport

Komentari 3

Marić: Kako se ne zagrliti ako zabiješ gol za ulazak u finale!?

Marić: Kako se ne zagrliti ako zabiješ gol za ulazak u finale!?
1

Rijeka i Osijek u nedjelju od 20.15 sati uz prijenos na HTV 2 igraju polufinale Kupa na Rujevici. Mirko Marić je sa 17 golova vodeći strijelac HNL-a i bit će najveća prijetnja golu domaće momčadi

VIDEO

Rijeka je izbacila Dinamo u četvrtfinalu i jasno je kako su svima odmah porasle ambicije u Kupu. No, igramo na Rujevici i to će nam vjerojatno biti jednako teško kao da igramo protiv Dinama, rekao nam je Mirko Marić.

Pokretanje videa...

01:41

Gruđanin je sa 17 golova vodeći strijelac HNL-a. Jasno je kako će biti najveća prijetnja Riječanima.

- Želimo taj Kup. Osijek dugo nije bio ovako blizu trofeja. Baš smo napeti uoči utakmice, znamo koliki je ulog. Nije se bilo lako vratiti nogometu i treninzima nakon duge stanke, ali spremni smo - kazao je Marić, koji je vrijeme bez treninga i natjecanja zbog korona virusa provodio u rodnoj Hercegovini.

- Suigrač Ante Majstorović i ja smo skupa trenirali na igralištu Gruda. On je iz Drinovaca, ja iz Gruda, pa smo gotovo stalno trenirali zajedno. Tako smo održavali formu 35 dana koliko sam bio u Hercegovini - otkriva Marić.

Naputak je da se pljuje na travnjaku, a i da se golovi ne slave grupno, da ne bude zagrljaja kod čestitanja.

- Iskreno, nisam razmišljao o tome kako ću sad slaviti golove. Nisam pripremao nikakvu posebnu proslavu ako zabijem na Rujevici, ali jedno znam. Kako se ne zagrliti sa suigračima, ako zabiješ gol za ulazak u finale Kupa!? Pa u tom naletu veselja i emocija, to će jednostavno biti nemoguće - rekao je Marić i pojasnio:

-Kad izađemo na travnjak, razmišljamo samo o nogometu. Ne razmišljamo o korona virusu ili nekakvoj zarazi. U glavi nam je samo kako igrati što bolje i zabijati golove. Prije utakmice smo malo više fokusirani na to jer momčadi ne izlaze zajedno na travnjak. No, čim utakmica krene mi to zaboravimo.

Osijek čeka polufinale Kupa i velika borba za Europu u prvenstvu, ako kroz Kup ne osiguraju Europu. Peti je klub s Drave, a do kraja prvenstva je deset kola. Europska liga im bježi tri, a Liga prvaka pet bodova.

- Čeka nas pakleni ritam, bit će neobično igrati u lipnju i srpnju i boriti se za Europu. Trebali smo već biti na odmorima i razmišljati o pripremama za iduću sezonu. Praktički, ovo nam je sad došlo dobro kao pripreme za novu sezonu. Tko zna hoćemo li i koliko ćemo imati odmora kad sezona završi - rekao je Marić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica