To je to što me zanima!

Mariju Ančiću ludi maraton protiv sjajnog Verdasca

Hrvatski tenisač je pobijedio Španjolca Fernanda Verdasca 3-6, 4-6, 6-3, 6-4, 13-11 u osmini finala Wimbledona nakon gotovo četiri sata teške borbe
Vidi originalni članak

Imao je 40-0, tri meč-lopte, no Verdasco se vratio na 40-30. I onda - as! Nakon tri sata i 49 minuta Ančić je dobio nevjerojatan meč, pun preokreta i dramatike, u kojem je gubio 2-0 u setovima, u kojem je propustio veliku šansu, ali i meč u kojem je pokazao koliko je mentalno snažan. Gotovo četiri sata lomio je jednog velikog protivnika, Verdasca je forhend najveći dio meču odlično slušao, ali na kraju ga je i slomio.
- Velika je ovo pobjeda za mene. Ne znam bi li ušla među deset najvećih, ali mi sigurno puno znači. A što bi više htjeli Španjolci? Osvojili su Euro, ne mogu imati sve - rekao je Mario Ančić nakon pobjede vrijedne četvrtfinala Wimbledona.
U prva dva seta Ančić je igrao solidno, ali protiv Verdasca u tim trenucima nije previše značilo. Španjolac je pogriješio samo pet puta u prva dva seta, pogađao je sve što je poželio i Mario je izgledao nemoćno. Lako je dolazio do ranih breakova u prva dva seta i odjurio do velike prednosti.
A onda se nešto okrenulo. Mario je počeo još bolje servirati, a Verdascova igra je konačno pala. I dok je Splićanin iskoristio svoju jedinu šansu za break, Verdasco do prilike za obrat nije ni došao. U četvrtom setu Mario je opet prvi došao do breaka, ali Verdasco je brzo uzvratio. No Mario je napravio još jedan iskorak i novim breakom izborio peti set.
- Noga mi je 'otpadala’ u petom setu, ali u tim trenucima ne misliš na bol. Kod 0-2 u setovima mogao sam napraviti šou i otići, ali ja sam borac i jedva čekam novi meč protiv Federera - rekao je vidno iscrpljeni Mario.
Taj peti seti bio je nevjerojatna drama. Obojica su igrala sjajno, iako je bilo i više nego očito da gotovo padaju s nogu od umora. Ipak, nisu kiksali na servisu, a kako u petom setu nema tie-breaka, na pomolu je bio maraton. Kod 6-6 Mario je konačno uspio. Oduzeo je servis Verdascu i dobio priliku servirati za meč. No nije to dobro napravio, Španjolac je odmah otišao na 0-30 i vratio izgubljeno. Na redu je bilo još deset teških gemova i tek nakon 95 minuta teške borbe u petom setu Mario je pao na koljena. As za pobjedu, as za četvrtfinale, as za Federera...
- Centralni teren u Wimbledonu za mene je sveto mjesto, ono što je Wembley nogometašima, to je za mene prvi teren u Londonu. Federer me podcijenio prije šest godina, a na meni je da ge ne precjenjujem. Borit ću se pa što bude...

WIMBLEDON, OSMINA FINALA
Mario Ančić - Fernando Verdasco 3-6, 4-6, 6-3, 6-4, 13-11

JANKOVIĆ TEREN TRAŽILA HELIKOPTEROM
Ili je ruka u Parizu ili je noga u Londonu. A još sam više 'poludjela’ vidjevši da su me stavili na teren broj 18. Gotovo sam ga helikopterom tražila, rekla je Jelena Janković, koju je u osmini finala 6-3, 6-2 pobijedila Tamarine Tanasugarn.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Shady 01.07.2008.

    Proletio si kraj Španjolaca(Ferrer,Verdasco) na redu je Federer, pokaži mu tko je kralj Wimbledona :D :D :D

  • Danchy 007 30.06.2008.

    Bravo, Super Mario!!!!! Pasti će i Federrer!

  • Knight Cross 30.06.2008.

    Kralj

Komentiraj...
Vidi sve komentare