To je to što me zanima!

Marin Čilić: Ako budem ovako igrao, prolazim u finale Umaga

Moj sljedeći protivnik Fabio Fognini je dosta drugačiji tenisač od Seppija, dosta je defanzivniji. Ali ako budem ovako igrao, imam se pravo nadati finalu, kaže Marin...
Vidi originalni članak

Sjajno je bilo. U prvom setu imao sam samo pet grešaka i bio je to sjajan start. Jako sam zadovoljan, rekao je Marin Čilić nakon što je 6-1, 6-3 pobijedio Andreasa Seppija u četvrtfinalu umaškog ATP turnira.

Iznimna vlaga i temperatura od 30 stupnjeva utjecala je na iznimno spore uvjete u popularnoj "školjci". Ali Marin je odigrao jedan od svojih boljih mečeva na Touru ove sezone i lako, za samo sat i 11 minuta, izborio polufinale.

- Moj sljedeći protivnik Fabio Fognini je dosta drugačiji tenisač od Seppija, dosta je defanzivniji. Ali ako budem ovako igrao, imam se pravo nadati finalu - rekao je bivši Top 10 tenisač i polufinalist Australian Opena.

Marin je imao dosta visok postotak prvog servisa (63%), a imao je samo pet pogrešaka nakon prvog seta. Talijan je imao samo jednu break priliku u cijelom meču, a drugi set odlučen je nakon što je naš Davis cup reprezentativac napravio break za 4-2. Za ulazak u finale igrat će protiv Fabija Fogninija, Talijana koji ga je uvjerljivo pobijedio u Monte Carlu 2009. godine.

- Mala je bodovna razlika do Top 20, svega 200 bodova. Kroz par tjedana mogao bi se tamo vratiti - zaključio je najbolji hrvatski tenisač, kojem je polufinale najbolji rezultat u Umagu.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • hbcro7 30.07.2011.

    Napokon dobar rezultat za Marina,on je definitivno jedan od najtalentiranijih tenisača na touru al se već skoro dvije godine muči,nadam se da bi ovaj turnir mogao biti prekretnica i da će mu dati samopouzdanja.Šteta što nema članaka o ženskom tenisu,posebice sad kad se Serena vratila i pomela Šarapovu koja je jedva osvojila 4 gema protiv nje.

  • borx 29.07.2011.

    svaka cast marine!! :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare