To je to što me zanima!

Mario Ančić: 'Toliko sam nabrijan da ću poludjeti!'

Mario Ančić, 46. tenisač svijeta, nakon 17 mjeseci vraća se na Grand Slam turnire, u Pariz, gdje od nedjelje kreće lov na 108. pobjednika turnira
Vidi originalni članak

Odlično sam radio u Splitu. Trenirao svaki dan šest sati. I onda sam došao u Austriju, gdje je kišilo 'za godinu dana’. Čudno je iskustvo ništa ne raditi tri dana. I onda još k tome izgubiš dobiven meč, osvrnuo se Mario Ančić, 46. tenisač svijeta, na čudan poraz u Poertschachu.
Međutim, nakon dolaska u Pariz, sve je zaboravio. Nedostajala mu je Bolonjska šuma, Grand Slam turniri...
- Lijepo je opet biti među ekipom na Grand Slam turnirima. Toliko sam nabrijan da ću poludjeti! Trener me stalno smiruje. Jedva čekam da počne - izjavio je 24-godišnji Splićanin, koji zbog mononukleoze čak 17 mjeseci nije nastupao na Grand Slam turnirima.
Početkom godine bio je 136. na Touru.
- Nije ti to samo da pritisneš gumb i da igraš, nego treba dosta znoja za ovako nešto. Presretan sam povratkom. Zadnja tri mjeseca sam ostvario golemi skok - rekao je 46. tenisač svijeta.
Goran Ivanišević je izjavio kako će Mario u Wimbledonu biti drugi favorit.
- Istina, bio sam drugi favorit prije dvije godine, ali tada sam s Federerom igrao četvrtfinale. No tko zna, možda ove godine bude bolje. Ali, sada me zanima samo Pariz - zaključio je Super Mario

'OSIGURAO SAM PEKING'
Jedan od mojih prvih ciljeva ove sezone bilo je osigurati nastup na Olimpijskim igrama. Budući da sam u prvih nekoliko mjeseci skočio 80-ak mjesta, to sam i uspio. I sada će sve biti lakše, rekao je Mario Ančić, brončani s OI-a u Ateni.

IVO KARLOVIĆ:
Peti put nastupa na terenima Roland Garrosa. Najbolji rezultat mu je 2. kolo (2006, 2007). Ove godine Ivo (21. na ATP listi) u prvom kolu igra protiv Kolumbijca Falle (106.)
IVAN LJUBIČIĆ:
U Parizu je ostvario rezultat karijere. Igrao je polufinale 2006. godine. Izgubio je tada od Nadala. Deveti put igra u Parizu. Ljubo (29.) u 1. kolu igra s Francuzom Prodonom (115.).
MARIN ČILIĆ:
Prije tri godine osvojio je juniorski Roland Garros i ušao u povijest kao prvi Hrvat koji je to uspio. U seniorskoj konkurenciji čeka prvu pobjedu. Ćilića (54.) u 1. kolu čeka Nizozemac Haase (58.).
KAROLINA ŠPREM:
Bivša zvijezda Top 20 vratila se suradnji sa Sašom Hiršzonom. U Parizu će nastupiti sa zaštićenim renkingom. Ždrijeb joj je u 1. kolu donio Slovakinju Ribarikovu (158.)
SANDA MAMIĆ:
Dvadesetrogodišnja Zagrepčanka u Pariz dolazi kao 335. igračica svijeta. Najbolji renking u karijeri ostvarila je 2005. - 83. mjesto. Turnir otvara protiv Nizozemke Krajicek (43.)
KVALIFIKANTI:
Roko Karanušić i Jelena Pandžić uspješno su prošli kvalifikacije. Roko (111.) će u 1. kolu igrati protiv Maxima Gonzaleza (137.), a Jelena (191.) je izvukla Francuskinju Bremond (119.)

Idi na 24sata

Komentari 2

  • kristian_0s 25.05.2008.

    \'Toliko sam nabrijan da ću poludjeti!\' nemoj se toliko zivcirati...kako ces onda igrat??!!LoL

  • Knight Cross 24.05.2008.

    Ančić je car najbolji hrvatski tenisač samo kaj je bio dugo bolestan pa to tablica ne pokazuje al skoro bude

Komentiraj...
Vidi sve komentare