To je to što me zanima!

Mario Delaš vrlo je blizu prelaska iz Splita u Bilbao

Juniorski košarkaški reprezentativac i član Splita CO Mario Delaš blizu je prelaska u španjolsku ACB ligu, u Bilbao. Split ga prodaje zbog dugova
Vidi originalni članak

Teška kriza koja je pritisnula košarkaški klub Split CO i dobre igre Marija Delaša na juniorskom SP-u na Novom Zelandu, nagnale su Split da razmišlja o njegovoj prodaji. Za Delaša je zainteresirano jako puno europskih klubova, no najveći interes pokazao je Bilbao, za kojeg su lani nastupala trojica hrvatskih reprezentativaca (Banić, Pašalić i Markota). Čelnici Splita navodno su već stupili u pregovore s odgovornim ljudima iz Bilbaa, a odšteta za Delaša navodno se kreće oko 500.000 eura.
Delaš je jedini igrac žutih koji je isplaćen do kraja, jer su na Gripama željeli oko njega izgraditi novu mladu momčad, no očito im je dogorjelo do prstiju kad su se odlučili prodati "obiteljsko srebro".
Vjerojatno su u klubu shvatili da su nakon sjajnih nastupa mladog Delaša u dresu reprezentacije u prilici za njega izvući novac prijeko potreban da pokriju dugove i zadrže momčad. Večina igrača već je zatražila raskid ugovora na arbitraži kod HKS-a zbog dugova iz prošle sezone.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • VezanIPriveden 13.07.2009.

    Katastrofa, ima 19 ide iz hrvatske...nek ode u zadar ili cibonu....

  • nixxx 13.07.2009.

    Katastrofa! Najboljeg igrača SP 19 prodaju za 500.000 Eura? Nevjerojatno!!!! Da je Amer nitko ga ne bi mogao kupiti jer bi znali čuvati svoje blago, ali tipično hrvatski, prodaj što imaš, pa makar i za takve pare koje ti omogućuju da preživiš sljedeća 2 mjeseca. Užas!!! Pitajte vi u CO Splitu Keruma što misli o tome, pa ćemo vidjeti jel ima prodaje ili ne????

  • 20bucks 13.07.2009.

    Tih 500.000 eura će oni već rastrajbat i podjelit u privatne svrhe, a klub će dalje istim putem! Za malog je bolje da zbog vlastitog razvoja i napretka ode iz te vukoyebine!

Komentiraj...
Vidi sve komentare