To je to što me zanima!

Mario Kelentrić preuzima klub: Postaje trener dobojske Sloge

Proslavljeni hrvatski rukometni golman Mario Kelentrić nakon kraja epizoda s hrvatskom reprezentacijom i RK Zagrebom ide put BiH i to u Doboj, gdje će preuzeti RK Slogu
Vidi originalni članak

Rukometni klub Sloga Doboj u novu sezonu će ući sa novim trenerom, legendarnim hrvatskim rukometnim golmanom - Marijom Kelentrićem. Popularni Kele rođen je u Gradačcu, a krajem osamdesetih u stigao je u RK Slogu kao najperspektivniji golman bivše države, a postao je puno više. 

Za hrvatsku reprezentaciju ima više od 80 nastupa i s njom je osvojio Svjetsko prvenstvo 2003. godine u Portugalu s velebnom generacijom Lackovića, Džombe, Vorija, Goluže, Metličića, Šole i drugih, a osim toga, braneći za Hrvatsku je osvojio i dva zlata na mediteranskim igrama. 

U igračkoj karijeri branio je za Zaprešić, Zagreb  Medveščak, Celje, Metković, Essen, Agram, Saint-Marcel Vernon i Melsungen u kojemu je 2012. završio igračku karijeru.

Inače, Sloga je četvrtoplasirana u bosanskohercegovačkom prvenstvu. 

Iako mu ova godina nije bajno startala kada se cijela nacija čudila zašto ga nema na Euru, Kelentrić je gospodski rekao da poštuje odluku Saveza i ostao u Zagrebu raditi s hrvatskim klupskim prvakom. Stigla je korona, stao je rukomet, a kada se sve 'vratilo u normalu' RK Zagreb je promijenio trenera. Veselin Vujović je napustio klub zbog 'pravno-imovinskih' obaveza, na klupu je sjeo Igor Vori, a za trenera golmana umjesto Marija Kelentrića uzeo sina Božidara Jovića kojemu su tek 24 godine. No, niti ovo Kelentrić nije izvikivao po medijima, sve je prihvatio, a sada okrenuo novu stranicu u životu. 

Nadamo se da će Doboj cijeniti iskustvo svjetskog prvaka. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare